Enige overlast bij voorstellingen De Boederij geen probleem

HUIZEN De evaluatie over de overlast bij Theater De Boerderij aan de Hellingstraat heeft al op 27 juni plaatsgevonden, maar de uitslag is nu naar buiten gekomen doordat het college er nu kennis van heeft genomen.

Tijdens de evaluatie is door omwonenden aangegeven dat de rust voor hen is weergekeerd. "Er is geen sprake meer van geluidsoverlast en er is vertrouwen in de directie van Spant!, de beheerder van het theater, en dat dit ook zo blijft. Er is wel enige overlast bij theatervoorstellingen, maar dat is geen probleem", staat in het stuk te lezen.
Eén omwonende gaf aan het te betreuren dat er geen familieactiviteiten meer gehouden kunnen worden in De Boerderij. Twee families hebben aangegeven het jammer te vinden dat er geen feesten meer gehouden kunnen worden. "Beide families geven aan dat het nu erg rustig is in en rond De Boerderij." Ook de directie van Spant! heeft aangegeven de beperking van de activiteiten tot de theatervoorstellingen acceptabel te vinden. Het theater draait goed en er is geen reden voor ontevredenheid.
"De wens van de gemeenteraad om met partijen te bespreken om, wat betreft activiteiten in De Boerderij terug te keren naar de situatie van vóór 2012, is in de mediationgroep aan de orde geweest. Geconstateerd is, dat geen van de partijen, waaronder de directie van Spant!, op dit moment behoefte heeft aan een dergelijke verkenning." Er is daarom volgens het stuk geen reden om verdere acties te ondernemen. Begin dit jaar vindt er een nieuwe, in principe digitale, evaluatie plaats.