Zon 450 deelnemers namen een frisse duik, waaronder de burgemeester.
Zon 450 deelnemers namen een frisse duik, waaronder de burgemeester. Foto: Bob Awick

Weer meer deelnemers voor nieuwjaarsduik

HUIZEN Burgemeester Sicko Heldoorn heeft 1 januari in stijl meegedaan aan de Gebr. Van der Hulst - Nieuwjaarsduik Huizen. Hij was in keurig pak gekleed. Hij was niet de enige bijzondere gast onder de 450 deelnemers die om 15.00 uur een duik in het frisse water van het Gooimeer aan de Zomerkade nam. Ook wethouders Maarten Hoelscher en Roland Boom waagden de sprong in het water. De laatste was vergezeld door zijn zoon.

Na een korte gelukswens voor het nieuwe jaar van wethouder Marlous Verbeek en een gezamenlijke warming up met Mark Vonno renden de deelnemers naar het water. Deze keer waren het er weer meer dan vorig jaar, toen het deelnemeraantal rond de 400 lag.

Erwtensoep

Het was op zich niet heel erg koud, maar er stond wel een straffe wind. Veelal werd er al snel teruggekeerd naar de kant om snel de droge en warme kleren weer aan te trekken en om te genieten van een bak erwtensoep.
"Ik had het niet koud toen ik het water in ging", bekende burgemeester Sicko Heldoorn. "Wel toen ik er uit kwam, want ik had mijn pak aan. Dat beschermde me eerder wel tegen de wind." Wethouder Maarten Hoelscher klaagde na afloop alleen over koude voeten en wethouder Roland Boom had geen problemen ondervonden met de korte duik in het water.

Plastic Soup

De duik werd voor de derde keer gehouden en zette zich dit jaar in voor het project 'End Plastic Soup Now'. Een project in samenwerking met de Rotaryclubs in Huizen voor het verminderen en het bewust worden van plastic gebruik en hoe we dat kunnen verminderen. Het ging vooral om de bewustwording, maar er is ook nog een bedrag van rond de 500 euro opgehaald voor dit goede doel.

Gespannen afwachten voor de start.
Trots omdat het toch maar gedaan is.
Na afloop een lekker bak erwtensoep.