Afbeelding
Foto: Peter van Rietschoten

Pop-upherberg in rouw na ongeval

HUIZEN De pop-upherberg aan de Kerkstraat in Huizen is in rouw na het overlijden van een vrijwilligster vorige week donderdag. Met spoed kwamen de hulpdiensten ter plaatse op die ochtend, nadat de vrouw van de trap was gevallen, maar dat mocht niet meer baten.

Direct na het ongeval werd de herberg gesloten voor onderzoek van politie en de ARBO-dienst. Na onderzoek van de politie bleek dat de meest waarschijnlijke verklaring is dat de vrouw onwel werd toen ze boven aan de trap stond van de kelder waar ze het licht aan wilde doen en daardoor naar beneden is gevallen.

De volgende dag is in overleg met betrokken de pop-upherberg weer open gegaan. Evangelist Jan Verkerk, betrokken bij de organisatie van de pop-upherberg: "We wilden open zijn zodat mensen er hun verhaal konden doen. Dat is een goede beslissing geweest. Er zijn heel veel mensen gewoon binnengelopen. Er was ook gelegenheid om een kaarsje te branden of geestelijke ondersteuning van mensen uit diverse kerken te krijgen. Ook zaterdag zijn nog heel veel mensen geweest. Dat is als heel positief ervaren."

De overleden vrijwilligster stond bekend als iemand die altijd klaar stond als er ergens vrijwilligerswerk verricht kon worden, zo ook bij de pop-upherberg.

5