Pop-upherberg open tot en met zaterdag, activiteiten stilgelegd

Vervolg voorpagina


HUIZEN De pop-upherberg, het gezamenlijk initiatief van de kerken om dicht bij de mensen tijdens de feestdagen een inloopplek te creƫren, heeft alle activiteiten in de herberg na het overlijden van de vrijwilligster stopgezet.

"Wel hebben we besloten gewoon open te gaan. Het project was heel succesvol en we waren juist gevraagd om nog twee weken langer open te zijn. Het blijkt aan een behoefte te voldoen. Het was een positief verhaal en door het overlijden van de vrijwilligster hebben we daar natuurlijk nu wel een dubbel gevoel bij. We willen echter niet dat het op die manier eindigt en hebben besloten om wel open te blijven tot volgende week zaterdag", legt Jan Verkerk uit. "Dan kan iedereen binnenlopen die er behoefte aan heeft. Zaterdag sluiten we dan zoals gepland om 16.00 uur de deuren. De bijeenkomst van vrijwilligers om vervolgens gezamenlijk het project van de pop-upherberg af te sluiten gaat ook gewoon door. Die hadden we al lang geleden gepland en dat laten we gewoon doorgaan. We merken dat iedereen veel steun bij elkaar vindt en dat bij elkaar zijn dan helpt." Vervolgens kan de week erop gebruikt worden om alle spullen weer uit het winkelpand te halen en alles op te ruimen.

De overleden vrijwilligster wordt vandaag, donderdag 10 januari, begraven. Voorafgaand is er een dienst in de Oude Kerk. "Donderdagmorgen zijn wij dus dicht", meldt Verkerk.