Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de nieuwe verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor een afspraak of kom binnenlopen.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:
Groene vingers gezocht
Wil jij een klusje doen bij mensen die hun tuin door ziekte of ouderdom niet meer zo goed kunnen bijhouden? Het gaat om klein onderhoud zoals grasmaaien, wieden, snoeien e.d. Duo's die graag samen iets doen, zijn ook van harte welkom. Per keer ontvang je een kleine vrijwilligersvergoeding. Je bent lekker in de frisse lucht bezig en je helpt er ook nog iemand mee. Je kunt je aanmelden bij de Thuishulp van de Vrijwilligerscentrale.

Versterking voor de cliëntenraad
De cliëntenraad van De Marke - De Meenthoek is op zoek naar een vrijwilliger die de cliënten wil vertegenwoordigen. Als lid van de cliëntenraad ben je bezig met ouderenzorg en geef je advies. In de raad zitten cliënten, familie en contactpersonen en zij vergaderen 1 keer per 5 weken op dinsdagmiddag. Voor deze job zou het fijn zijn als je ook wil helpen met het organiseren van andere vrijwilligersactiviteiten. Hierdoor leer je het huis en de bewoners goed kennen.

Themaochtenden organiseren in Bibliotheek Eemnes
Themaochtenden in de bibliotheek zijn informatief, inspirerend en gezellig. Als ambassadeur bedenk je interessante onderwerpen. Een geïnteresseerde en open houding is van belang. Je werkt in teamverband met vrijwilligers. Je wordt daarbij ondersteund door een medewerker van de bibliotheek in Eemnes. De ochtenden zijn de 1e en 3e donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur.

Sfeermaker in de huiskamer bij Merem
Jij bent het aanspreekpunt in de huiskamer. Je zorgt voor een gezellige sfeer en maakt graag een praatje en zorgt voor koffie/thee. Bij mooi weer ga je buiten een blokje om op de locatie in Hilversum. Je kunt goed luisteren naar anderen, je goed inleven in de situatie van de patiënten en hebt daar geen eigen oordeel over. In verband met de patiëntengroep is roken en het dragen van sterke parfum niet toegestaan.