Nadia Krachten haalt zilver op Dutch Open Espoir

Vervolg voorpagina


HUIZEN Het toernooi in Eindhoven afgelopen weekeinde waar judoka Nadiah Krachten een zilveren medaille behaalde, was na een voorbereiding van internationale wedstrijden en trainingsstages een mooi moment om te kijken welke stappen er gemaakt zijn in de afgelopen periode.

Op het sterk bezette internationale toernooi trof ze in de voorronden achtereenvolgend een Franse, Duitse, Belgische en Nederlandse tegenstander, waarbij ze alle partijen wist te winnen.

Finale

In de finale kwam Nadiah uit tegen een Luxemburgse. De judoka's waren aan elkaar gewaagd en dat leidde tot een Golden Score om de wedstrijd te beslissen.
Tijdens deze Golden Score werd het beslissende punt, waarbij beide judoka's het punt opeisten, in het voordeel van de Luxemburgse beslist.

Tevredenheid

Gezien de concurrentie, vooruitgang en de intensieve trainingsperiode was de teleurstelling om het missen van goud snel omgezet in tevredenheid. Met het behalen van het zilver op dit prestigieuze toernooi werd de eerste stap gezet van wat een mooi en succesvol seizoen moet gaan worden.

Nederlands kampioenschap

De komende periode staan het Nederlands kampioenschap, internationale toernooien, Europacupwedstrijden en trainingsstages op het programma.