1. Ruben Harish..
1. Ruben Harish..

De Kanjers
van 2018

De gemeente Huizen startte vorig jaar met 'De 17 van 2017'. Hierbij werden jongeren in de spotlight gezet omdat zij een bijzondere prestatie hadden verricht. Vrijwilligerscentrale Huizen heeft dit stokje overgenomen. Dit jaar is het de bedoeling dat gedurende het hele jaar de Kanjers van 2018 in de schijnwerpers staan. Onder andere in deze krant.

HUIZEN Kanjers zijn jongeren uit Huizen die een bijzonder of uniek verhaal hebben. Bijvoorbeeld jongeren die zich belangeloos inzetten voor een ander, een medaille hebben gewonnen in de sport, een eigen bedrijf zijn begonnen, een belangrijke (school)prestatie hebben geleverd terwijl het thuis niet goed gaat, problemen hebben overwonnen of vrijwilligerswerk doen om anderen te helpen.

Vrijwilligerscentrale Huizen geeft deze jongeren graag een podium met 'De Kanjers van Huizen'. Iedereen kon jongeren aandragen als kanjer. De samenwerking werd gezocht met Jongerencentrum Connect, die filmopnames heeft gemaakt. De premièrefilm met opnames van negen jongeren heeft plaatsgevonden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Huizen. Zij vertellen in het kort wie ze zijn en waarom zij een kanjer zijn.

Charlotte Tupang, coördinator bij Vrijwilligerscentrale Huizen, legt uit: “We willen met 'De Kanjers van Huizen' laten zien hoe actief de Huizer jongeren zijn. Het is geweldig om te zien hoeveel ze doen en wat hun bijdrage en ambitie toevoegt aan de maatschappij. Hopelijk inspireert het andere jongeren om ook het beste uit zichzelf te halen.”

Dit jaar zullen er maandelijks 2 à 3 filmpjes te zien zijn op social media en internet. Alle filmpjes zijn te vinden op YouTube, Facebook en Instagram onder de naam De Kanjers van Huizen. Gedurende het hele jaar kunnen we dus genieten van mooie verhalen van de jongeren. Ook in deze krant en op onze website NieuwsbladvoorHuizen.nl zullen we aandacht besteden aan de jongeren.

Wie zijn al die Kanjers? We stellen ze graag voor:

Celine Fransberg

Zij zet zich in als vrijwilliger voor Amnesty International. Ze geeft gastlessen op basisscholen en gaat dan met kinderen in gesprek over kinder- en mensenrechten. Zij is aangedragen door Amnesty International omdat zij haar inzet en enthousiasme bijzonder waarderen.

Dagmar Doorn

Dagmar heeft zich in 2018 verkiesbaar gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in Huizen. Extra bijzonder: ze werd op de dag van de verkiezingen 18 jaar. Ze was hiermee de jongste van Nederland en kreeg veel aandacht in de media. Inmiddels is Dagmar actief als lijstopvolger en commissielid.

Bram Vermaas

Soms ben je ergens zo goed in dat je 2x wint. Bram is 1e geworden met het NK schoolskiën, zowel op de basisschool als op de middelbare school. Een hele prestatie dus!

Tim Blokpoel [foto 6]

Tijdens een onvergetelijke reis door Afrika heeft Tim gehockeyd en gecoacht op scholen in achterstandswijken van Johannesburg en Kaapstad. Dit maakte zo veel indruk op Tim dat hij kort daarna zijn eigen bedrijf is begonnen: Duvha Hockey. Koop je bij hem een hockeystick? Dan krijgt een kind in een achterstandswijk een hockeystick cadeau!

Elodie Jansen & Emma Brugman [foto 3]

Twee jonge dames van Huizermaat zijn op school een actie gestart tegen plastic afval. Elodie en Emma hebben ervoor gezorgd dat er op school grote plastic flessen in de aula kwamen te staan zodat leerlingen daar hun afval in kwijt konden.

Alma Hunnik

Was oprichter van de debatclub van Huizermaat en startte ook de GSA-club op. De GSA is een groep scholieren die zich inzet voor genderneutraliteit en vindt dat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn. Als oud-leerling is ze nog altijd actief voor de Paarse krant, die uitkomt op Paarse Vrijdag.

Lara Campbell

Is als jonge ondernemer overal te vinden in Huizen. Als eigenaresse van dansschool Laresz geeft ze dans- en sportlessen. Ze is actief als buurtsportcoach en stimuleert jong en oud om te blijven bewegen. Daarnaast heeft ze een eigen vlogkanaal en is ze onlangs haar onlinecupcakeshop begonnen.

Juliëtte Henselijn [foto 2]

Op zaterdag is Juliette te vinden bij haar vrijwilligerswerk. Ze helpt bij Bocciavereniging ’t Gooi. Boccia is een paralympische sport. Juliëtte liep hier haar Maatschappelijke Stage en is daarna gebleven als vrijwilliger.

Pim Beijer [foto 5]

Pim heeft afgelopen jaar de Nijmeegse Vierdaagse gelopen voor de Stichting SAMEN in de sneeuw. Deze stichting maakt het mogelijk om wintersportvakanties te organiseren voor mensen met een beperking. Pim gaat zelf ook graag mee met SAMEN in de sneeuw. Vorig jaar haalde hij een mooi sponsorbedrag op. In februari start hij weer met trainen voor de komende Vierdaagse.

Myrthe Putters [foto 4]

Myrthe staat als juf voor de klas. In haar vrije tijd is ze bestuurslid van Kindervakantieweek Huizen. Kindervakantieweek organiseert een activiteitenweek in de zomervakantie voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Een pittige klus, maar ze doet het met veel plezier.

Jisse Bohne

Omgaan met autisme is best een hele uitdaging. Goede voorlichting is daarin belangrijk. Jisse heeft tijdens een Spiegelbijeenkomst een presentatie gegeven over autisme en haar kijk op speciaal onderwijs. Haar publiek? Ambtenaren van de gemeente Huizen.

Ruben Harish [foto 1]

Ruben heeft zijn eigen entertainmentbedrijf opgericht. Hij is druk bezet. Hij zingt en werkt als entertainer in Slagharen.

Rami Maagoul [foto 9]

Als jongerentrainer is Rami vaak te vinden bij Fightclub Huizen. Hij stimuleert jongeren om iedere training het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast is Rami ook onderdeel van het Jeugd Preventie Team.

Ibrahim Ahaddaden [foto 7]

Ibrahim is ook onderdeel van het Jeugd Preventie Team. Het Jeugd Preventie Team gaat de straat op om hangjongeren aan te spreken. en stimuleert de jongeren om het rechte pad te volgen en zich actief in te zetten. Ibrahim is ervan overtuigd dat het beter werkt als leeftijdsgenoten elkaar aanspreken op hun gedrag.

Afaf Sahraoui & Zohara Mahmoud

Deze dames hebben samen 'De Nieuwe Student' opgezet. Hierbij geven zij kinderen uit gezinnen met een lage sociale economische status ondersteuning bij het leren. Zo helpen zij kinderen met de voorbereiding op de Cito-toets en het schooladvies. Zij geven elke vrijdagavond huiswerkbegeleiding in de bibliotheek.

Demi Brama

Demi droomt sinds haar 7e van één ding: luchtacrobate worden. En het liefst bij Cirque du Soleil. Ze is haar droom volop achterna gegaan en sport inmiddels op hoog niveau. Ze weet wat ze wil en gaat daar 100% voor. Ze heeft sindsdien 5 Nederlandse titels op haar naam staan en afgelopen zomer werd ze 2e bij het wereldkampioenschap.

Simone Slokker [foto 8]

Een paar maanden geleden stond Simones wereld op zijn kop. Er werd een hersentumor bij haar geconstateerd. Een moeilijke en zware periode volgde. Simone bleef positief en gelukkig bleek herstel mogelijk. Inmiddels staat Simone weer volop in het leven en deelt ze graag haar verhaal om andere jongeren te inspireren.

Anthony Winkelman

Tony is een opkomend muziektalent uit Huizen. Muziek is zijn passie. Hij wil de gevoelens en hedendaagse problemen van jongeren omzetten in muziek en hoopt zo jongeren te kunnen inspireren. Hij timmert flink aan de weg en hoopt in de toekomst nog meer mensen te kunnen bereiken.

2. Julliete Henselijn.
3. Elodie Jansen en Emma Brugman.
4. Myrthe Putters.
5. Pim Beijer.
6. Tim Blokpoel.
7. Ibrahim Ahhadaden.
8. Simone Slokker.
9. Rami Maagoul.