Avondvierdaagse gaat niet door

HUIZEN Het bestuur van de Avondvierdaagse Huizen heeft besloten dat de avondvierdaagse dit jaar niet doorgaat. De organisatie wil wel een laatste poging doen om het evenement in 2020 wel weer te houden.

Op 8 januari was er een bijeenkomst voor potentiƫle vrijwilligers om de gaten binnen de organisatie op te vullen. De vacatures voor het controleren en uitzetten van de routes waren al snel opgevuld. Het tweede grote probleem, de verkeersregelaars voor de veiligheid onderweg, blijft echter bestaan.

"Er hebben zich zeven mensen als verkeersregelaar aangeboden" vertelt voorzitster Esther Zieltjens. Nadat deze mensen zich hadden aangeboden is er direct een inventarisatie gemaakt bij de vaste vrijwilligers. "Het totaal aantal verkeersregelaars viel dusdanig tegen omdat het ongeveer hetzelfde was als in 2018. Maar dat was nu juist niet voldoende voor een veilige loop", vervolgt de voorzitster. "De veiligheid moeten we kunnen waarborgen." De kasreserve is voldoende om een jaar pas op de plaats te maken, maar volgend jaar moet er een definitieve beslissing komen.