Roxanne van Iperen bij Bruna Kerkstraat

HUIZEN Roxanne van Iperen, auteur van 't Hooge Nest', is zaterdag 26 januari van 14.00 tot 15.00 uur bij Bruna aan de Kerkstraat.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee Joodse zussen Janny en Lien Brillenslijper actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag. Ze moeten onderduiken en komen via via terecht in het Gooi in de villa 't Hooge Nest. Als het einde van de oorlog nadert worden ze verraden. De familie Brillenslijper wordt op transport gezet naar Auschwitz. In het kamp zijn ze samen met Anne en Margot Frank.

't Hooge Nest' is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een onbekende geschiedenis met kracht tot leven. Roxane, die nu in 't Hooge Nest woont, heeft 6 jaar onderzoek gedaan naar dit verhaal.


Afrikaanse middag Tijd voor Meedoen

HUIZEN TijdvoorMeedoen houdt zondag 27 januari vanaf 14.00 uur een Afrikaanse middag in Hét Huis van de Buurt aan de Draaikom 2.

Er is een hapje, muziek en een Afrikaanse maaltijd. De optredende musici zijn Jalli Lamin Kuyateh - koraspeler, Ibu Sylla - balafonspeler en Lenneke Manka - violiste.

De toegang is 5 euro per persoon, exclusief de drankjes. In verband met het eten graag vooraf reserveren via telefoonnummer 055-8433481 of mlfoundationgambia@gmail.com.