Auteur Susan Smit las op de Kamperfoelieschool een prentenboek voor tijdens het Nationaal Voorleesontbijt.
Auteur Susan Smit las op de Kamperfoelieschool een prentenboek voor tijdens het Nationaal Voorleesontbijt. Foto: Bob Awick

Susan Smit op Kamperfoelieschool

HUIZEN Het jaarlijkse Nationale Voorleesontbijt vond gisteren weer plaats. De Kamperfoelieschool in Huizen had een speciale gast voor deze aftrap van de Nationale Voorleesdagen, namelijk auteur Susan Smit.

Susan las de hele onderbouw van groep 1 tot en met 5 van de Kamperfoelieschool voordat zij aan hun schooldag begonnen voor uit onder andere het prentenboek 'Een huis voor Harry', het Prentenboek van het Jaar 2018, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers. Daarna stond er voor de kleintjes een ontbijtje klaar en kregen zij van BookSpot, die het ontbijt organiseerde, een verrassing. Van het Nationaal Voorleesontbijt op de Huizer school zijn ook opnames gemaakt voor de RTL tv-programma's 'Koffietijd' en '5 Uur Live'.

Ook in de bibliotheek in Huizen werd voorgelezen uit hetzelfde prentenboek. Hier waren Stronkeltje en Fonkeltje uit Oud Valkeveen te gast. Tijdens het ontbijt werd een tentoonstelling geopend met materialen van PrentenBoekenPlus. Dit zijn prentenboeken speciaal voor blinden, slechtzienden en kinderen met autisme of TOS.

Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van de Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met zes jaar. De zestiende editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari.

Afbeelding