Nieuwe rubriek in Huizer dialect

HUIZEN Kréëlis van (lange) Kees van Wessel Spek gaat vanaf deze maand elke laatste krant van de maand een rubriek in Huizer dialect maken voor het Nieuwsblad voor Huizen.

De rubriek heeft de naam 'n Bietjen naekaauwen over ...' gekregen. In gewoon Nederlands is dat oude koeien uit de sloot halen of over gedane zaken napraten.

Avondvierdaagse

Kréëlis heeft deze maand gekozen voor het nieuws over de avondvierdaagse en laat daar zijn eigen licht over schijnen.

Omdat niet iedereen het Huizer dialect zal kunnen volgen, plaatsen we op de donderdag dat de rubriek verschijnt op onze website NieuwsbladvoorHuizen.nl de tekst in het Huizers en in het Nederlands.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op pagina 11 wat Kréëlis ervan gebrouwen heeft.


Gemeente haalt rotzooi weg bij aanloophaven

HUIZEN "Huizen is schitterend, helemaal als we onze rommel opruimen. Als dat niet lukt, helpen wij graag een handje. #samenwerkenaanhuizen", twitterde wethouder Roland Boom dinsdag.

Op de foto die erbij staat, is te zien hoe met een hijskraan een boot uit het water gehaald wordt. Desgevraagd laat de wethouder weten dat er al langer in de buurt gesproken wordt over de aanblik van de Aanloophaven.

Resultaat

"We hebben al meerdere malen gesproken met de eigenaar, maar dat heeft niet geleid tot het gewenste resultaat. Wij vinden het aanzien van dit stuk openbaar gebied zodanig van belang, dat we nu besloten hebben om de eigenaar maar een handje te helpen met het verwijderen van de boten. Deze liggen voorlopig opgeslagen."