Beweeg-programma

Vervolg voorpagina

Het startschot werd gegeven in gymzaal De Koers aan de gelijknamige straat. Buurtsportcoach Harriët Bootsma traint de groep.

"Wij horen vaak terug dat mensen graag willen sporten, maar dat zij hier het geld niet voor hebben. Daar brengt het programma 'Zicht op Bewegen' verandering in." Harriët traint de groepen als buurtsportcoach en leert deelnemers dat bewegen en sporten ook kan zonder dat het geld kost. Na het programma is het de bedoeling dat de deelnemer een basis heeft om zelf verder te gaan met zijn of haar sportieve ontwikkeling.


30 dagen gezonder

REGIO GGD Gooi en Vechtstreek daagt in maart opnieuw alle inwoners uit om een gezonde gewoonte aan te leren en mee te doen met de actie '30 dagen gezonder'.

Vorig jaar deden bijna 2.000 mensen mee en dit jaar hoopt de organisatie op 3.000 deelnemers. Iedereen weet zelf wat hij kan doen of laten om zich gezonder te voelen. Dat kan zijn 30 dagen alcoholvrij, maar ook 30 dagen een half uur wandelen, water drinken, op tijd naar bed, complimenten geven, geen suiker in de koffie of thee, vegetarisch eten, minder op sociale media of een andere uitdaging.

Belangrijk is dat gekozen wordt voor een concrete haalbare uitdaging die 30 dagen lang elke dag wordt uitgevoerd. Op 30dagengezonder.nl staan ideeën en kunnen deelnemers zich aanmelden.