De apparaten van eGym stellen zichzelf in als de polsband is gescand.
De apparaten van eGym stellen zichzelf in als de polsband is gescand. Foto: Bob Awick

Coronel Sports gestart met Fitness 3.0: 30 minuten trainen op acht apparaten

HUIZEN Dagelijks trekt Coronel Sports aan de IJsselmeerstraat 5B in Huizen al 500 tot 700 sporters met diverse sportieve activiteiten op het gebied van fitness, tennis, squash, padel, beachsporten en groepslessen. Nieuw is nu Fitness 3.0: uiterst geschikt voor de beginnende sporter, maar ook als een intensieve work-out van 30 minuten.

Gemak dient de mens en nieuwe technieken bieden nieuwe mogelijkheden. Dat heeft nu ook de fitnesssector bereikt met eGym, inclusief een app waarmee je op je telefoon je vorderingen kunt bekijken. "Het gaat om acht toestellen waarop je een rondje maakt. Op elk toestel train je 1 minuut en dan heb je 50 seconden om naar het volgende apparaat te gaan. Dat stelt zich vanzelf voor jou in, zodra je je polsbandje ertegenaan houdt. Een rondje kost 15 minuten en met twee rondjes heb je na een half uur een intensieve work-out achter de rug", legt Frank Klein van Coronel Sports uit.

Leuker

De eerste keer helpt een instructeur je met het instellen van het polsbandje en legt uit wat de bedoeling is. "Alle instructeurs zijn bij ons gediplomeerd en kunnen klanten goed adviseren wat voor hen het beste is. Voor elk niveau en elk doel is er wel een programma. De beginnende sporter kan rustig beginnen met opbouwen op een makkelijke manier. De geoefende sporter kan specifiek een intensieve work-out doen. Het is voor iedereen geschikt en voor elke leeftijd. Ook als je 65+ bent, kun je dit fitnessprogramma zonder problemen volgen."
Je gegevens worden veilig opgeslagen en in de app kun je na je training kijken wat je resultaten zijn. "Fitness heeft geen competitie-element in zich en kan soms wat saai worden. Het helpt als je resultaten zichtbaar zijn en je krijgt ook nog eens punten. Zo wordt sporten leuker."
De apparaten worden door het polsbandje te scannen automatisch ingesteld op gewicht en hoogte en of het je spieren traint bij bijvoorbeeld buigen, strekken of juist bij allebei. Sporters hoeven dus geen programma te onthouden. "Je maakt een cirkel tegen de klok in en de apparaten zijn zo opgesteld dat je de ene keer je bovenlichaam en daarna je onderlichaam traint. Omdat ze persoonlijk ingesteld zijn, kan iemand die net begint met sporten rustig aan iets gaan opbouwen. Een geoefende sporter kan juist heel intensief trainen."
Door de verschillende programma's kan door sporters ook aan hun eigen doelen gewerkt worden. "Iedereen komt hier met een reden, een doel", zegt Frank. "Bijvoorbeeld om lekker te bewegen, spieren op te bouwen of af te vallen. De verschillende programma's ondersteunen dat."
Coronel Sports biedt met Fitness 3.0 een nog completer aanbod aan nieuwe sporters en leden. "Mensen komen hier met een doel, maar blijven komen omdat er een gezellige sfeer is, ze het persoonlijke contact op prijs stellen en we kwaliteit bieden. Daar zetten we dan ook volop op in. Mensen die Fitness 3.0 uit willen proberen, kunnen op afspraak een proefles nemen, maar we hebben ook een mooie actie. Je kunt zelfs 12 lessen proberen en als je het niets vindt, krijg je je geld terug. Zo erg geloven wij in deze manier van sporten."

Zie ook coronelsports.nl.