Een actiemoment uit het toernooi.
Een actiemoment uit het toernooi. Foto: IJsselmeer

Van der Brugghen-school en Rehoboth waterpolokampioen

HUIZEN De Van der Brugghenschool is bij groep 3/4 en de Rehoboth bij groep 5/6 waterpolokampioen geworden van Huizen.

Om kinderen kennis te laten maken met waterpolo organiseert de Huizer zwem- en waterpolovereniging IJsselmeer jaarlijks in februari een schoolwaterpolotoernooi. Afgelopen zaterdag 2 februari was de zevende editie. Met net als voorgaande jaren een volle bak. Er deden maar liefst 23 teams mee van zes basisscholen. Het toernooi is uitgegroeid tot een van de grootste schoolwaterpolotoernooien van Nederland.

Er werden tijdens het toernooi wedstrijden van vier minuten gespeeld. Dat lijkt misschien kort, maar als je in het water ligt merk je snel dat waterpolo een intensieve sport is. Organisator Sabrina Sala: "Dit toernooi is voor veel kinderen de eerste keer dat ze de sport zien en doen. Het is best zwaar, maar vooral snel, leuk en spannend." En dat het een spannende sport is bleek dit jaar wel in de finales.

Bij groep 3/4 ging die finale tussen twee teams van de Van der Brugghenschool. De teams waren zo aan elkaar gewaagd dat de finalewedstrijd gelijk eindigde. Daarom werden beide teams tot winnaar uitgeroepen en mochten zij samen de wisselbeker mee naar de Van der Brugghenschool nemen.

In de finale bij groep 5/6 ging het tussen twee teams van de Rehoboth. Ook deze finale eindigde in een gelijkspel en in de verlenging werd ook niet meer gescoord. Hier werden dus ook beide teams tot winnaar uitgeroepen en daarom staat de wisselbeker het komende jaar voor het eerst bij de Rehoboth te glimmen.

Wie een keer mee wil trainen of met school in 2020 mee wil doen, kan een mail sturen naar waterpolo@ijsselmeerhuizen.nl.