Niels Proost droomt thuis aan de eettafel van een plek in de finale op Ibiza.
Niels Proost droomt thuis aan de eettafel van een plek in de finale op Ibiza. Foto: Bob Awick

Van hobbyzanger naar Beste Zangers

HUIZEN Niels Proost (43) uit Huizen heeft zich eind vorig jaar aangemeld voor de Beste Zangers YouTube-aflevering. En met succes. Hij zit bij de laatste 20 kandidaten. Hij hoopt zich nu te plaatsen voor de finale die in april wordt opgenomen op Ibiza. Dat kan met hulp van dorpsgenoten die op hem stemmen.

De Huizer neemt het onder meer op tegen zangers en zangeressen die ook al mee hebben gedaan aan tal van andere talentenjachten, zoals The Voice Of Holland. "Zij hebben heel veel volgers en bereiken daardoor ook veel mensen", zegt Niels. "Marco Borsato heeft bijvoorbeeld een aantal meiden gepusht die bij hem in het team hebben gezeten. Het wordt dus lastig, maar als meer mensen op mij stemmen en mijn filmpje liken, dan maak ik ook kans om in de finale te staan en op tv te komen."

Ibiza

De zes kandidaten met de meeste likes mogen uiteindelijk mee naar Ibiza om daar een aflevering voor dit programma op te nemen. "En dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn", zegt Niels, die werkzaam is in de e-commerce.
Hij ziet het zingen vooralsnog als een hobby om te ontspannen naast zijn werk en een druk gezin. "Ik heb drie kinderen. Twee zoons, van 13 en 6, en een dochter van 11. Ze voetballen allemaal. Die meid van me speelt op hoog niveau", vertelt hij.

SLAM!

Zes jaar geleden kwam hij van zijn hobbyzolder af waar hij normaal zingt om bij SLAM! fm zijn cover van 'This Is What It Feels Like' van Armin van Buuren te laten horen. "Dat was een hele stap", zegt hij. Nu treedt hij vaker op in de regio op feesten en in kroegen. "Ik zie het als een mooie reis waarbij ik lekker bezig ben met muziek."

Niels hoopt door stemmen dorpsgenoten in de finale te komen

Beste Zanger

Toen hij de oproep van de Beste Zangers zag, beschouwde hij dit ook als een leuke uitdaging. "We moesten een cover maken van een liedje van vorig seizoen uit de Beste Zangers. Ik ben het hele rijtje langsgegaan en ben uitgekomen op 'What About Us'." Normaal gezongen door Pink, maar bij de Beste Zangers ging het om een aflevering met Davina Michelle, die een inmiddels wereldbekende ster is door deze cover van Pink. Bij de Beste Zangers zong Lee Towers het nummer op geheel eigen wijze.
"Een soort candlelightversie die goed bij mij past", zegt Niels over zijn keuze voor juist dit nummer voor zijn deelname aan de YouTube-versie van het programma. In de inloopkast richtte hij een hoekje in en nam het nummer op. Dat leidde nu dus al tot een plek bij de beste 20. "Om een kans te maken heb ik likes nodig voor de video, maar mensen kunnen ook stemmen op de website van de Beste Zangers. Daarnaast promoten ze nu ook elke dag op hun Facebookpagina een liedje. Ook daar kunnen mensen op reageren."

Wie wil stemmen kan het beste even googelen naar de website van Beste Zangers en daar onder de nummers stemmen, op het YouTube-kanaal van het programma het nummer liken en op de Facebookpagina van Beste Zangers een duimpje voor Niels achterlaten. De jury maakt 1 maart bekend welke zes kandidaten mee mogen naar de finale.