Afbeelding
Foto:

Nieuwe rubriek Huizer Museum

HUIZEN Het Huizer Museum gaat vanaf deze week elke maand een rubriek verzorgen in onze krant. Deze staat er elke derde krant van de maand in.

11


Gemeente maakt werk van betrouwbare WOZ-beschikking

HUIZEN De gemeente Huizen laat weten werk te maken van een betrouwbare WOZ-beschikking. Dit is de beschikking waarin staat wat de waarde van een woning of andere onroerende zaak is.

"De WOZ-waarde van een woning wordt niet alleen gebruikt voor het vaststellen van de hoogte van de onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook voor andere doeleinden. Het is dus van belang dat gemeenten de WOZ-waarde goed berekenen", aldus wethouder Bert Rebel. Hij laat weten dat de Waarderingskamer gemeenten controleert en beoordeelt op de uitvoering van de Wet Waardering onroerende zaken (Wet WOZ). Huizen haalde bij het meest recente onderzoek van de Waarderingskamer de maximale score van 5 sterren.

Bellen
"Wanneer inwoners vragen hebben of het niet eens zijn met een taxatie, dan kunnen ze gewoon even bellen met het WOZ-team, dat bereikbaar is onder nummer 035-528 13 96. Samen wordt dan gekeken of de waarde moet worden aangepast. En als het nodig is, gaan we zelfs bij mensen langs om de situatie ter plekke te bekijken." Volgens de wethouder Financiƫn worden zo de meeste bezwaren ondervangen. Wie het uiteindelijk toch niet eens is, kan via het online-WOZ-portaal op huizen.nl/woz gratis bezwaar maken. De bezwaarprocedure staat ook beschreven in de folder die met de WOZ-beschikking wordt meegestuurd. Deze valt binnenkort in de bus.