Groen licht voor Lidl aan Bestevaer

HUIZEN De bouw van de nieuwe Lidl-supermarkt aan de Bestevaer mag ondanks enkele gebreken in het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning doorgaan. Dat heeft de Raad van State dinsdag besloten.

De Raad van State heeft het bestemmingsplan, waarin de verplaatsing wordt geregeld, zelf gerepareerd. Daarmee wordt voorkomen dat er op de oude locatie van Lidl aan de Havenstraat nog een supermarkt kan worden gevestigd. Verder heeft de Raad het plan aangepast, zodat er ook geen extra detailhandel in het gebied kan komen. Dat was overigens ook niet de bedoeling van het gemeentebestuur.

Grondeigenaar BNI en beoogd projectontwikkelaar WPRI wezen de Raad van State op de gebreken in het plan. Ze probeerden de vestiging van een supermarkt en detailhandel in dit gebied te voorkomen, zodat er nog genoeg marktruimte overblijft voor hun plan van een eigen foodmarkt aan de Havenstraat. Over dat plan wordt overigens nog gesteggeld met het gemeentebestuur, dat heeft laten weten daar geen detailhandel toe te staan.

BNI en WPRI klaagden bij de Raad van State ook over het nieuwe bestemmingsplan, omdat daarin geen ruimte is gemaakt voor hun foodmarkt, terwijl het gemeentebestuur daar toch al weet van had. Er was al een ontwerp ingediend.

3