Nieuwe Lidl-supermarkt pas open als oude gesloten is

vervolg voorpagina

HUIZEN De Raad heeft het bezwaar van de indieners verworpen, omdat het perceel van BNI niet direct naast het perceel van de nieuwe Lidl ligt.

Het gemeentebestuur heeft een grote vrijheid bij het begrenzen van een plangebied. Het bestemmingsplan is op maat gemaakt voor de verplaatsing van de Lidl en niet meer dan dat.

De parkeerregeling voor de nieuwe Lidl is volgens de Raad ook in orde. Er komen meer dan voldoende parkeerplaatsen. BNI klaagde daarover bij de Raad van State, omdat die overtollige parkeerruimte mogelijk toch kan worden gebruikt voor extra detailhandel. Maar dat is met de reparatie juist uitgesloten.

Met de aanpassing van het bestemmingsplan heeft de Raad van State ook de verleende omgevingsvergunning aangepast. Daar kan gebruik van worden gemaakt, oordeelt de Raad van State. De nieuwe supermarkt mag echter pas worden geopend als de oude gesloten is.


Marktplaats voor schoeisel

HUIZEN De gemeente is voor de zaterdagmarkt op zoek naar een nieuwe marktkoopman/vrouw voor schoeisel.

Mensen die belangstelling hebben kunnen zich inschrijven via huizen.nl/markt. Bij meerdere inschrijvingen vindt een loting plaats.