Dinsdag is er een inloop bij Atelier Stawicki.
Dinsdag is er een inloop bij Atelier Stawicki. Foto: S. Stawicki

Vrijdag 1 maart

Volksdansen en internationale dans

10.00 uur | Wijkcentrum 't Vuronger Huizen

Eerste les gratis. Kosten per jaar € 118. Info en aanmelden bij Lene Kleuver: 035-6853674.

Taalcafé Huizen Gilde Samenspraak

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Elke vrijdag vrije inloop in de bibliotheek op de eerste verdieping voor mensen die de Nederlandse taal willen oefenen. Spelmiddagen voor mensen met dementie en hun mantelzorger

Spelmiddag mensen met dementie en hun mantelzorger

15.00 uur | Oranje Weeshuis Huizen

Elke eerste vrijdag van de maand bent u als mantelzorger samen met uw naaste met dementie, van 15.00 – 16.30 uur van harte welkom voor een gezellige spelmiddag in de Dementheek Thuis in Dementie. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

Schaken

19.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Elke vrijdag kunnen kinderen leren schaken van 19.00 tot 20.00 uur. Daarna wordt er competitie gespeeld voor gevorderden van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via Geoffrey Beulque, info@schaakvereniginghuizen.nl.

Zaterdag 2 maart

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | Wijkcentrum 't Vuronger Huizen

De koffie staat klaar. Kom gezellig snuffelen en/of spulletjes inbrengen! De geef-en-neemwinkel is elke eerste zaterdag van de maand geopend en elke maandag en donderdag van 10.00 uur- 12.00 uur. Schoolvakanties gesloten.

Art Experience Kunstbeleving

14.00 uur | De Engel-Vrijzinnig Huizen

Lezing incl. tekenen/schilderen. Thema 'Leven in Balans'. Kosten € 30,- incl. materiaal. Alleen via reservering: art@artexperiencenederland.nl.

Zondag 3 maart

Trappenbergloop

10.00 uur | De Trappenberg Huizen

Trappenbergloop zondag 3 maart 2019. Dit evenement start om 10.00 uur met de Kabouterloop, aansluitend twee jeugdlopen, om 11.15 uur de korte loop (2,5 km, 5 km of 7,5 km) en om 12.30 uur de lange loop van 10,5 km. Www.trappenbergloop.nl.

Zondagsoos

14.00 uur | TijdvoorMeedoen Huizen

Hebt u op de zondagmiddag ook vaak zin in een praatje, onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u welkom in Het Huis van de Buurt. Iedere zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur staan de koffie en thee voor u klaar. 035-88 73 470.

Marjan Berk&Jelke Smit - 'Geniet Ervan!'

16.00 uur | Theater De Boerderij Huizen

'Geniet ervan!' is een vrolijk, muzikaal theaterprogramma over geloof, hoop en liefde door Marjan Berk en Jelke Smit. Twee generaties zingen, spelen en lezen over hilarische, schokkende, ontroerende en onvervalste levenservaringen.

Maandag 4 maart

Schilderen in de Brassershoeve

9'00 uur | De Brassershoeve Huizen

Wist u dat we een prachtige schilderszolder hebben waar op 4 dagdelen in de week dames en heren bezig zijn met hun grote hobby schilderen. Op: maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagmiddag en donderdagmiddag bent u van harte welkom.

Wandelen met Willemijntje

9.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

De week goed beginnen, kan op maandag! Iedere maandag wandelt u met Willemijntje circa een uur in uw eigen tempo.Na afloop kunt u gezellig koffie of thee drinken. Wilt u meer weten? Janny Hospers, 035-3034635, jhospers@versawelzijn.nl.

Geef-en-neemsnuffelkast

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Wijkcentrum Holleblok heeft een geef-en-neemsnuffelkast met 2e hands baby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 tegen kleine prijzen. Kom een keer kijken!

Handwerken

13.00 uur | De Brassershoeve Huizen

Vindt u het gezellig om samen met een groepje dames op de maandagmiddag te handwerken? Dat kan in de huiskamer van de Brassershoeve. Alles kan: breien, borduren, haken. Alles onder het genot van een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.

Wandelen

13.00 uur | TijdvoorMeedoen Huizen

Wie heeft er zin om op de maandag-middag lekker in de frisse lucht met een gezellig groepje te wandelen? Vertrek om 13.00 uur bij Het Huis van de Buurt. Aanmelden bij liavkampen@gmail.com / annekehuizinga@hotmail.com / 035-88 73 470.

Kringloopwinkel Stichting Servitas

13.30 uur | Stichting Servitas Huizen

Zoekt u leuke en goedkope spullen, kom dan naar onze gezellige kringloopwinkel aan de Poolvos 2 te Huizen. Wij zijn geopend op maandag en dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur.


Dinsdag 5 maart

Computerhelpdek de Brassershoeve

10k00 uur | De Brassershoeve Huizen

Hulp nodig bij problemen met uw laptop, tablet of smartphone? Iedere dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u terecht in de Brassershoeve, Waterstraat 2 (achter de Oude Kerk). Www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

Beautymoment

10.00 uur | TijdvoorMeedoen Huizen

Een verwenmomenten bij TijdvoorMeedoen. We zijn elke dinsdag aanwezig. Kom eens langs en ervaar het zelf. Wil je graag meehelpen in het team? Ook dat kan. Neem hiervoor contact op met Eveline de Roij, 06-1505 0103.

Warme / koude lunch

12.00 uur | TijdvoorMeedoen Huizen

Elke dinsdagmiddag om 12.00 uur bent je van harte welkom om deel te nemen aan een overheerlijke warme / koude lunch. Ons kookteam bereidt dan een zeer gevarieerde lunch voor 50-60 personen. Een kleine bijdrage is gewenst.

Creaclub (7 - 12 jaar)

18.45 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Vind je het ook leuk om te timmeren of figuurzagen, iets moois te maken van klei of papier-maché of wil je sieraden, mozaïeken of mandala's maken? Dan ben je welkom bij de Creaclub in het Holleblok. Aanmelden kan bij Ronald de Winter: 035-5265642, ronald.dewinter@gmail.com. Kosten € 10,- per maand.

Basiscursus Mindfulness (MBSR)

19.30 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Kun je vaak niet stoppen met rennen en vliegen? Met piekeren en malen? Heb je last van stressen of somberen? Van wakker liggen en woelen? Volg een cursus Mindfulness en train je geest om meer in het hier en nu te blijven.

Inloopatelier

19.30 uur | Atelier Stawicki Huizen

Het inloopatelier is een plek waar mensen kunnen tekenen of schilderen zonder vast te zitten aan een cursus. Hier wordt geen lesgegeven, maar er is wel deskundig advies. Materiaal moet zelf meegenomen worden, maar er staan tafels en ezels klaar.

Woensdag 6 maart

Senioren Plezier

9.30 uur | Wijkcentrum 't Vuronger Huizen

Ontmoeting, een gesprek met elkaar over alledaagse zaken of over een mooi boek. Voor de liefhebbers de gelegenheid om samen te sjoelen, rummikub of scrabble te spelen. De gastvrouwen Rita en Tineke ontvangen u graag met een kopje koffie of thee en een hartelijk gesprek.

Blijf in conditie met 50PlusFit

11.00 uur | Wijkcentrum Meentamorfose Huizen

Een leuke pittige les op muziek voor de actieve 50-plusser. Gerichte oefeningen voor soepelheid en kracht. Cardioblokken met fitness & dans. Gratis proefles. Meer informatie en aanmelden bij Marina de Groot: 06-43229623 / powerfitenvitaal@gmail.com.

Buurtlunch

12.00 uur | Wijkcentrum 't Vuronger Huizen

Iedere woensdag een gezellige lunch voor € 2,-. Aanmelden uiterlijk maandags bij Janny Hospers: 06-46 10 80 28 / jhospers@versawelzijn.nl.

Soosmiddag

13:15 uur | De Thomaskerk Huizen

Heeft u zin in iets gezelligs op de woensdagmiddag, dan bent u van harte welkom bij onze soos in de Thomaskerk. U kunt hier terecht van 13.15 uur tot 17.00 uur.

Donderdag 7 maart

Dementheek

9.00 uur | Oranje Weeshuis Huizen

De Dementheek is een speciale bibliotheek met boeken, spellen en films voor mensen met geheugenproblemen of dementie én hun naasten (familie, vrienden, buren). Wij lenen alle boeken, spellen en films gratis aan u uit.

Inloopspreekuur De Oude Pastorie

9.00 uur | Oranje Weeshuis Huizen

Voor praktisch advies omtrent dementie kunt u elke donderdagmorgen van 9.00-11.00 uur terecht in de Dementheek in het Oranje Weeshuis. Joke Voogt, coördinator Dagbesteding bij De Oude Pastorie, neemt graag de tijd om met u mee te denken.

Gezellige ochtend

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Iedere donderdag, vanaf half tien, kun je oude en nieuwe buurtgenoten ontmoeten of beter leren kennen in een ontspannen sfeer. Na het boodschappen doen of gewoon even een wandeling maken en dan binnenlopen in het wijkcentrum voor een kopje koffie.

Digitale inloop en electronicswerkgroep

10.00 uur | Wijkcentrum 't Vuronger Huizen

Een telefoon tablet of laptop blijft voor veel mensen een moeilijk ding. Wij gaan u daarbij helpen, en met de elektrowerkgroep wordt u geleerd hoe dat werkt.

Seniorencafé

10.30 uur | Insolar Huizen

In navolging van het succes in Bussum willen wij ook in Huizen een bijeenkomst op donderdag in de even weken . Breng een vriend of vriendin mee en kom eens langs. Zo kunnen ook jullie kennismaken met nieuwe mensen. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Onthulling en presentatie maquette 'Voorbaan 76'

20.00 uur | 't Visnet

De Historische Kring Huizen onthult maquette van oude dorpsboerderij. De maakster van deze maquette, Ineke Westdorp, zal daarbij aanwezig zijn en heeft ook een boeiend verhaal over de geschiedenis van dit pand, dat als adres heeft Voorbaan 76.