Kust moet openbare plek zijn voor alle Huizers en bezoekers

Vervolg voorpagina

"Deze kralenketting zorgt voor verbinding tussen kust, haven en centrum. De ketting is ook het kader waarbinnen ontwikkelingen kunnen en moeten plaatsvinden. Elke toekomstige actie wordt getoetst aan die ketting. Zo is de kralenketting een leidraad voor toekomstige keuzes. Ik hoop dat inwoners samen met ons deze ketting willen vormgeven", aldus wethouder Roland Boom.

Huizen onderscheidt zich volgens de gemeente van de andere steden en dorpen in het Gooi door zijn ligging direct aan het Gooimeer. "De nabijheid van het Gooimeer en de kustzone met onder andere de jachthavens en het recreatiestrand is een grote kwaliteit. Huizen wil een levendig dorp aan het water zijn. Daarvoor is een aantrekkelijke en levendige kust van groot belang. De kust moet een openbare plek zijn voor alle Huizers en bezoekers en voldoende recreatieve mogelijkheden bieden." De Kustvisie blijft niet beperkt tot alleen de kust. In de visie wordt ook de verbinding gemaakt met de havens, het Oude Dorp en andere waardevolle plekken in Huizen. Samen met inwoners en andere belanghebbenden wordt nu gepraat over wat er mogelijk is.

Eerder was er al een visie voor het gebied tussen de landtong en de aanloophaven met vier specifieke projecten. In februari 2018 nam de gemeenteraad een motie aan waarmee het college onder meer opdracht kreeg om de gemeenteraad eind 2018 een geactualiseerde Kustvisie voor te leggen. Daarom is dit traject nu opgestart.