De Trappen-bergloop

HUIZEN Atletiekvereniging Zuidwal organiseert dit jaar op 3 maart De Trappenbergloop. Deelnemers kunnen zich op de wedstrijddag nog inschrijven.

Om 10.00 uur gaat de jongejeugdloop van start. Om 10.15 uur start de Kabouterloop van 600 meter voor peuters vanaf geboortejaar 2014 en jonger, die met maximaal 1 begeleider mogen meedoen. De oudere jeugd loopt een afstand van 2,3 km en start om 10.45 uur.

Om 11.15 uur gaat de korte loop voor de recreatieve hardlopers van start die uit 1, 2 of 3 rondes van 2,5 km kunnen kiezen en om 12.30 uur start de lange loop over 10,5 km voor wedstrijdlopers en goed getrainde recreanten. Deze gaat over 3 rondes van 3,5 km. Voordeel van dit parcours is dat er meer ruimte ontstaat, waardoor de wedstrijdlopers beter hun gewenste tijd kunnen nastreven. Inmiddels hebben de volgende toppers zich ingeschreven: Luc Velzeboer, Erik Kallenberg, Marleen Vos, Sonja van Hamersveld, Heather Bray, Marijke de Visser en Nicole Weijling-Dissel.

De lopers van de Yakult Start to Run-clinic en de Verbeter-je-10 km-clinic van AV Zuidwal die afgelopen januari zijn gestart, gaan dan ook hun einddoel verwezenlijken.

Inschrijven voor een van de onderdelen kan op de dag zelf tot 45 minuten voor aanvang van de start in het inschrijfgebouw bij de v/h Mytylschool, Crailoseweg 116A. Voor meer informatie: trappenbergloop.nl.


Albanië Comité in De Brug

HUIZEN De Stichting Albanië Comité is zondag 3 maart te gast in de Ontmoetingsdienst van De Brug. Er wordt een presentatie gegeven over het hulpverleningswerk in de Albanese bergdorpen en er wordt verteld over de jongerenreis die aankomende zomer wordt georganiseerd.

Er worden foto's en filmpjes vertoond over projecten in Albanië en ook eigen ervaringen gedeeld. Het thema is Psalm 72, het Bijbelvers waarin de drijfveer van de stichting staat vermeld (Ps. 72:17a). De Brug gaat bovendien drie weken collecteren voor het werk in Albanië. De deuren van gebouw Silo aan de Keucheniusstraat 36 gaan om 10.00 uur open en om 10.30 uur begint de dienst
Meer informatie over het Albanië Comité is te vinden op albaniecomite.nl.