Het weer was niet denderend, maar de diehards gingen wel van start.
Het weer was niet denderend, maar de diehards gingen wel van start. Foto: Bob Awick

Erik Kallenberg en Liselotte van de Berg winnen Trappenbergloop

De Trappenbergloop van Atletiekvereniging Zuidwal werd afgelopen zaterdag weer gehouden. Door het weer leek het meer op een cross dan een loop.

HUIZEN Erik Kallenberg en Liselotte van de Berg hebben afgelopen zaterdag de Trappenbergloop gewonnen. Zij liepen de 10,5 kilometer in respectievelijk 35.36 en 38.12 minuten.

Bij de mannen werd Marijn Hulsegge tweede in 36.37 en Gayri Hawery derde in 36.46. Bij de dames werd Nicole Weijling-Dissel tweede in 39.53 en Heater Bray derde in 40.03.

Weer
Door de regen en een straf windje was er meer een cross ontstaan op het parcours. Aanvankelijk hadden zich ruim 750 mensen ingeschreven, maar de opkomst was door het slechte weer minder.

Toch is Atletiekvereniging Zuidwal ook dit jaar tevreden over het verloop van De Trappenbergloop, die met behulp van ruimhartige sponsoring van lokale bedrijven en 120 vrijwilligers kon worden georganiseerd.

TOP Tien
De Trappenbergloop behoort tot de TOP Tien Lopen Gooi, Vecht- en Eemstreek en geeft kabouter, jeugdloper en senior, van beginner tot wedstrijdloper, de kans om zijn grenzen te verleggen.

Erik Kallenbach finisht als eerste bij de wedstrijdloop.
De jongste deelnemers, kabouters, mochten met een begeleider meedoen.