Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de nieuwe verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor een afspraak of kom binnenlopen.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:
Wil jij mensen helpen met taal?
Het Digi&Taalhuis in Huizen helpt volwassenen die graag taalvaardiger willen worden of hulp kunnen gebruiken op de computer. Voor het inloopspreekuur op maandag van 13.30 tot 15.00 zijn ze op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Je gaat in gesprek met taalvragers en helpt met het maken van een passend aanbod. Wil jij het visitekaartje van het Digi&Taalhuis worden? Kom dan in contact op Huizenvoorelkaar.nl.

Een gastvrouw of –heer Mamacafé
Lijkt het je leuk om gastvrouw of –heer te worden bij het Mamacafé? Dit is een plek waar ouders met kinderen tot 4 jaar komen om gezellig te kletsen en te spelen en om vragen te stellen over opvoeding. Je gaat het café openen/sluiten, zet speelgoed klaar en verzorgt de koffie en thee. Het Mamacafé vindt elke vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur plaats in wijkcentrum 't Holleblok. Heb jij 1 of 2 keer per maand hier de tijd voor?

Samen op stap
Ben jij die sportieve wandelaar die graag samen met iemand een rondje wandelt? Dan komt de Koninklijke Visio in Huizen graag met je in contact. Samen met jou en een cliënt wordt gekeken naar een geschikte tijd en plek om te gaan wandelen. Een blokje om in de wijk, in het bos of over de hei, alles is mogelijk. Jullie kunnen zelf bepalen of dit doordeweeks of in het weekend is.

Zet je luistertalent in voor een ander
Hoor jij vaak dat je goed kunt luisteren? Dan kan de Luisterlijn jouw hulp gebruiken. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Dit doe je anoniem en op een tijd en plaats die jou goed uitkomt. Als ondersteuning krijg je van tevoren een training van beroepskrachten. Ook na de training blijven ze je professioneel begeleiden. Kom jij het team versterken?