Wethouder bezoekt 'gezonde les' De Springplank

HUIZEN Wethouder Maarten Hoelscher heeft vanmorgen een 'gezonde les' bijgewoond bij basisschool De Springplank aan de Aristoteleslaan 135.

De les die de wethouder bijwoonde stond in het thema '2 x 30 minuten bewegen'. De leerlingen, de leerkracht en de wethouder gingen met elkaar in gesprek over bewegen en over het thema gezondheid in het algemeen. De les werd gegeven in het kader van het project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. Kinderen met overgewicht zitten vaak niet lekker in hun vel, zijn minder fit dan hun leeftijdsgenoten en worden vaker gepest. Jongeren Op Gezond Gewicht wil overgewicht terugdringen en organiseert daarom van 11 tot en met 15 maart de Week voor de Gezonde Jeugd.


Amnesty Huizen in actie voor vrouwen

HUIZEN Amnesty Huizen heeft zich vorige week vrijdag op Internationale Vrouwendag ingezet voor vrouwenrechten en mensen die ervoor strijden.

In het Huis van de Buurt aan de Draaikom en in de bibliotheek werden handtekeningen opgehaald voor onder anderen de Saudische activisten Loujain al-Hathloul, Iman al-Nafjan en Aziza al-Yousef.