Plassentocht wielertoerclub

HUIZEN Fietsen langs de grote plassen in Gooi en Vechtstreek kan zaterdag 23 maart. Wielertoerclub Huizen rijdt dan de tweede toertocht van dit seizoen: de Plassentocht. De start van de 80 en 100 kilometer is bij clubhuis Aan de meet aan de Crailoseweg 80 in Huizen.

De tochten starten beide om 9.00 uur en volgen onder andere een route langs de Loosdrechtse Plassen. Halverwege is er een stop in Vinkeveen. Deelname kost 2,50 euro voor toerfietskaarthouders en 3,50 euro voor overige deelnemers. Er wordt in verschillende groepen met verschillende snelheden gereden. Voor meer informatie en de volledige route: www.wtchuizen.nl.


Postzegels ruilen

HUIZEN Je postzegelverzameling aanvullen kan zaterdag 30 maart bij de ruilbeurs in de Zenderkerk aan de Borneolaan 30 in Huizen. Postzegelvereniging Huizen en omstreken houdt dan van 10.00 tot 16.00 uur een ruilbeurs en veiling.

Er zijn vrije tafels waar bezoekers hun zegels kunnen ruilen en daarnaast zijn er enkele tafels voor handelaren. Om 14.00 uur is er een veiling waarbij onder andere zegels uit Belgiƫ en de Republiek Indonesia onder de hamer zullen komen. Verder zijn er veel albums en stockboeken aanwezig. De entree is gratis.

Postzegelvereniging Huizen houdt iedere dinsdag een clubavond in de Zenderkerk.


Lang tafelen

HUIZEN Genieten van lokale hapjes, producten en gerechten: 5 juli wordt het parkeerdek van de HEMA omgetoverd tot een groot restaurant. Inschrijven voor Lekker Lang Tafelen kan vanaf nu via www.hartvanhuizen.nl.

Tijdens het festival Lekker Lang Tafelen zijn er 200 plekken voor bezoekers. Zij kunnen aan lange gedekte tafels gaan genieten van hapjes en drankjes van lokale restaurateurs. Deelname kost 19,98 euro per persoon, inclusief vier consumptiebonnen. Ter plekke zijn de gerechtjes en drankjes te betalen met 'taatjes'; de alternatieve munten kosten 2,50 euro per stuk. Winkeliersvereniging Hart van Huizen organiseert het evenement.