Zeilcollege dupe van faillissement

HUIZEN Een mogelijke doorstart van het Zeilcollege, voorheen de Eerste Huizer Zeilschool, van Jan Schra lijkt verder weg dan ooit. De BV Erven Westrik die hem de woning verhuurt, een deel van de grond en de plekken in het water, is failliet.

Het faillissement werd 12 februari uitgesproken door de rechtbank. Inmiddels heeft curator Lars ten Wolde zijn eerste inventarisatie achter de rug. Hij is aangewezen door de rechtbank en zal naar eigen zeggen onafhankelijk de belangen van schuldeisers zo goed mogelijk behartigen. Daarvoor wil hij zaken goed regelen met belanghebbenden, maar ook de bezittingen zo goed mogelijk verkopen.

Het faillissement is aangevraagd door Henk Schra, de broer van Jan, die als enige overgebleven bestuurder de Stichting Erven Westrik runt, de enige aandeelhouder van de failliete bv. Hiermee komt de ruzie tussen de twee broers die in 2016 uitbarstte tot een nieuw dieptepunt. Er loopt ook een rechtszaak van Henk tegen Jan, die voor een deel al is uitgevochten, maar voor een deel nog loopt.

Ook de gemeente Huizen is ongewild bij deze ruzie betrokken geraakt als degene die de erfpacht op de grond uitgeeft. Deze erfpacht loopt nog tot 1 mei 2061. De gemeente zal zich binnenkort tot de curator richten om te kijken wat de gevolgen van het faillissement voor haar zullen zijn.

3