Gratis compost bij scheidings-station

HUIZEN Inwoners kunnen op de Landelijke Compostdag zaterdag 30 maart van 9.00 tot 16.00 uur gratis een zak compost ophalen bij de vier scheidingsstations in de regio, waaronder die in Huizen.

"Met deze jaarlijkse uitdeelactie worden inwoners bedankt voor het goed gescheiden aanbieden van groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (gft)", laat de GAD weten.

Gft-afval

Van het gft-afval dat huis aan huis wordt ingezameld in de regio maakt verwerker Indaver onder andere compost, groen gas en vloeibare CO2. Deze compost wordt op de Landelijke Compostdag teruggebracht naar de huishoudens. Inwoners die met eigen ogen willen zien hoe het gft-afval wordt verwerkt, kunnen dit zaterdag 30 maart met eigen ogen zien bij Indaver aan de Schans 42 in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf is hiervoor van 10.00 en 14.00 uur geopend.


Collecteweek ZOA

HUIZEN Vrijwilligers van de stichting ZOA collecteren in de week van 24 tot en met 30 maart.

De hulporganisatie vraagt aandacht voor de ruim 68 miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen, natuurgeweld of onderdrukking. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om deze mensen te ondersteunen met noodhulp en hen te helpen een nieuwe start te maken. Ook helpen, kijk dan op zoa.nl/ikdoemee.