Joy Wielkens is vrijdag een van de artiesten tijdens Black Gospel Night.
Joy Wielkens is vrijdag een van de artiesten tijdens Black Gospel Night.

Vrijdag 29 maart

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt elke week op vrijdagmorgen georganiseerd door vrijwilligers van Versa Welzijn. U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

Inloop middag

13.00 uur | De Brassershoeve

Deze middag kunt u kennis nemen van alle activiteiten en cursussen die er in de Brassershoeve in Huizen zijn: Computer Windows 10-, iPad-, Android- en fotobewerkingscursussen, helpdeskochtenden voor al uw laptop-, tablet-, telefoon- en softwareproblemen. Biljarten, klaverjassen, bridge, kunstschilderen, dammen, schaken, rummikub, handwerken, zitgym en fietsclub. U kunt dan ook kennismaken onder het genot van een kop koffie of thee met onze gezellige monumentale boerderij in het hart van Huizen.

Leer wedstrijdbridge niveau 3

13.00 uur | De Hilt Eemnes

Deze cursus is bedoeld voor degenen die de beginnerscursus en de cursus Ruitenboekje hebben gevolgd of ongeveer een jaar bridgeles hebben gehad. Na deze cursus kunt u met een gerust hart op een club gaan spelen of nog een cursus voor gevorderden gaan volgen (Hartenboekje). Het doel van deze cursus is het verder ontwikkelen van het uitspelen en het tegenspelen. Er wordt gebruikgemaakt van het boekje 'Leer wedstrijdbridge met Berry Westra', verkrijgbaar bij de docent. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Wandeling Westerheide

14.00 uur | La Place Laren

De maandelijkse wandeling die wordt georganiseerd door Heikracht is deze maand op vrijdag. We wandelen circa 7,5 kilometer over de Westerheide. Een gezellige en sportieve bezigheid waar iedereen welkom is.

Black Gospel Night

20.00 uur | St. Jans Basiliek Laren

In een voorjaarssetting vindt een tweede editie van een stijlvolle Black Gospel Night plaats in de prachtige entourage van de Sint-Jansbasiliek te Laren. Voor deze tweede editie brengen wij een indrukwekkend blackgospelkoor naar Laren. De leden van het koor zingen veel als achtergrondzanger of -zangeres bij (inter)nationale artiesten. Het koor wordt vergezeld door drie muzikanten die zorgen voor een opzwepende en innemende mix van uitzinnig tot heel klein. Daarnaast komen Joy Wielkens en trompettist Michael Varekamp in Laren. Joy Wielkens geniet bekendheid als zangeres én actrice. Michael Varekamp is zonder twijfel de beste trompettist van Nederland.

Zaterdag 30 maart

Kringloopwinkel

10.00 uur | Stichting Servitas

Zoekt u leuke en goedkope spullen, kom dan zaterdag 30 maart naar onze kringloopwinkel aan de Poolvos 2 te Huizen. Wij zijn geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Wij hebben een grote sortering meubels, dames-, kinder- en herenkleding en leuke huishoudelijke artikelen. Ook hebben wij een grote sortering boeken, dvd's en cd's voor de laagste prijzen in het Gooi. Ook kunt u bij ons spullen inleveren of wij kunnen die bij u ophalen. Bel ons dan even op 035-5262931, dan maken wij met u een afspraak over datum en tijd. Zo dragen wij samen ons steentje bij aan een beter milieu. Wij werken uitsluitend met vrijwilligers op non-profitbasis.

Expositie 'Hart voor de stad'

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Van 30 maart tot en met 30 april exposeert kunstschilder Eric Tiggeler in de (h)Artgalerij van het Brinkhuis Laren. In de expositie 'Hart voor de stad' zijn gedetailleerde, realistische 'stadsstukken' te zien: van straatgezichten tot spiegelende etalages en architectonische details. In Erics werk is maar weinig stadse drukte te zien. Waarom? "Mijn schilderijen nodigen je uit om stil te staan bij het decor waar je normaal aan voorbijloopt. Ze vragen aandacht voor de kleuren, de stilte, het licht op de gevels, de typografie, de architectuur. Soms details, soms toevallige combinaties die in het juiste licht, uit de juiste hoek, de moeite waard zijn om te blijven kijken."

BOERenMARKT

10.00 uur | Blommenhoeve

Op elke laatste zaterdag van de maand wordt er rondom de 300 jaar oude boerderij een BOERenMARKT georganiseerd met rond de zestien standhouders. De producten zijn veelal biologisch, maar in ieder geval puur en eerlijk en lokaal. Ook zijn er seizoensproducten zoals gerookte knoflook in het najaar en bosbessen en asperges in het voorjaar. De Atelier-winkel is dan altijd open voor mooie handgemaakte boeketten of kransen en leuke cadeaus voor in huis of in de tuin. Auto's kunnen op eigen terrein worden geparkeerd en de toegang is gratis.

Repair Café Huizen

10.00 uur | De Draaikom

Enthousiaste vrijwilligers helpen u bij kleine reparaties aan elektrische apparaten, kleding en fietsen. Ook vrijwilliger worden? Kom eens kennismaken!

Zondag 31 maart

Papageno Koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Iedere zondag van 11.30 tot 12.30 uur, entree 8 euro inclusief één koffie/thee/sap. Tickets kunt u, tot de zaterdag voor het concert 12.00 uur boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl. Menu: Papagenohuis-Activiteiten-Papageno Koffieconcerten.

Open dag TC 't Laer

13.00 uur | Tennisclub 't Laer

Kom op zondag 31 maart gezellig naar de open dag van tennisclub 't Laer. Tijd: 13.00-15.00 uur. Locatie: Tennisclub 't Laer, Driftlaan 3 (vlak bij het hertenkamp). Gratis clinic, kopje thee/koffie en korting op je lidmaatschap als je direct besluit om lid te worden! Jong en oud zijn welkom op onze gezellige tennisclub met zes mooie gravelbanen.

Zondagsoos

14.00 uur | TijdvoorMeedoen

Hebt u op de zondagmiddag ook vaak zin in een praatje, onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u welkom in Het huis van de Buurt. Iedere zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur staan de koffie en thee voor u klaar. Op deze middagen hoeft er niets maar kan er veel: zomaar een praatje, een potje rummikub of bij mooi weer lekker zitten in de theetuin. Ook ligt er een legpuzzel die erg uitnodigend werkt.

Open midddag BLTC

15.00 uur | Oostermeent

Op zondag 31 maart staan de poorten van BLTC Blaricum aan het Hendrik Smitlaantje 4 tussen 15.00 en 17.00 uur open voor iedereen die het leuk vindt kennis te maken met de tennissport en het fraaie tennispark van BLTC Blaricum in het bijzonder. Er is de mogelijkheid deel te nemen aan een clinic, je kunt kiezen voor het nemen van een tennisles bij een van onze trainers of als je je eens wilt meten met een ballenkanon: ook die kans heb je op de 31e. Alle soorten rackets zijn beschikbaar.

HuizenZingt

18.50 uur | Kruiskerk

HuizenZingt in de Kruiskerk 31 maart 2019. Adres: Naarderstraat hoek K. Doormanlaan. Aanvang: 18.50 uur. Gospelkoor El Shaddai uit Lopik o.l.v. Leon van Veen. Spreker: Paul Visser uit Amsterdam. Organist samenzang: Bert Moll.

Maandag 1 april

Wandelen met Willemijntje

9.00 uur | Holleblok

De week goed beginnen, kan op maandag! Ieder maandag wandelt u met Willemijntje circa een uur in uw eigen tempo.Na afloop kunt u gezellig koffie of thee drinken. Wilt u meer weten? Janny Hospers, 035-3034635, jhospers@versawelzijn.nl.

Schilderen

9.00 uur | De Brassershoeve

Wist u dat we een prachtige schilderszolder hebben waar op vier dagdelen in de week dames en heren bezig zijn met hun grote hobby schilderen. Op maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagmiddag en donderdagmiddag bent u van harte welkom.

Tai Chi voor gevorderden

11.00 uur | De Hilt Eemnes

Tai Chi Chuan is een subtiele, maar krachtige manier om je souplesse, lichaamsbewustzijn en zelfkennis te vergroten. Bij regelmatig oefenen ga je soepeler bewegen en je immuunsysteem wordt versterkt. Meer info: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Matthäus Passion

14.00 uur | Brinkhuis Laren

Elke eerste maandag van de maand organiseert Versa Welzijn een culturele middag voor senioren. Maandag 1 april zal de muziekhistoricus Joop van Velzen een lezing houden over de Matthäus Passion van J.S. Bach. In deze 'Music in Life'-presentatie gaat Joop van Velze in op de ontstaansgeschiedenis. Met behulp van beeld- en geluidsfragmenten illustreert hij in deze compositie het wezen van de barok, de gelaagdheid van het stuk, de diverse tekstbronnen, de structuur en opbouw, de herontdekking in de 19e eeuw en de hedendaagse uitvoeringspraktijk. Entreeprijs 5 euro, inclusief koffie of thee tijdens de pauze. Aanmelden vooraf is raadzaam. Dat kan bij voorkeur per e-mail: abijleveld@versawelzijn.nl of telefonisch: 06-49 37 71 71.

Dinsdag 2 april

Beautymoment

10.00 uur | TijdvoorMeedoen

Wil jij eens een moment waar je met plezier aan kunt terugdenken? Wat denk je van een voetmassage, je nagels laten verzorgen, je haar knippen of de manicure haar gang laten gaan. Dit zijn voorbeelden van verwenmomenten bij TijdvoorMeedoen. We zijn elke dinsdag aanwezig. Kom eens langs en ervaar het zelf. Wil je graag meehelpen in het team? Ook dat kan. Neem hiervoor contact op met onze Eveline de Roij: 06-1505 0103.

Gratis taxatie en innamedag

11.00 uur | De Blaercom

Schilderijen, bronzen, zilver, juwelen en design van (hedendaagse) nationale en internationale kunstenaars zijn welkom. Onze experts adviseren u graag over uw kunst. Het Gooi staat bekend om haar kunstenaarsverleden. Al bijna 20 jaar organiseert Zuydwal Veilingen veilingen in het Gooi. Het is dan ook niet vreemd dat het veilinghuis altijd veel kunst van kunstenaars die in Laren en Blaricum hebben gewerkt onder de hamer heeft. Www.zuydwalveilingen.nl / info@zuydwalveilingen.nl.

'Window of Opportunity'

11.00 uur | Singer Laren

Vanaf dinsdag 2 april is in Singer Laren een gloednieuw kunstwerk van Mathieu Klomp (1984) te zien. Het is het tweede in een serie presentaties onder de naam 'Window of Opportunity'. Hierin worden jonge talentvolle kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor het monumentale raam van het theater een werk te maken. De locatie maakt dat het zowel voor bezoekers als voorbijgangers te zien is. De installatie van Mathieu Klomp is te zien tot eind oktober en is gratis toegankelijk.

Woensdag 3 april

KinderAtelier

15.00 uur | Huizer Museum

Ontwerp je eigen molen. Met knutselkarton en -papier in allerlei kleuren, diverse wegwerpmaterialen en nog veel meer gaan we zelf onze eigen molen ontwerpen en maken. Eerst bekijken we de tentoonstelling 'Koren op de Molen' om inspiratie op te doen. Deelname: 5 euro, inclusief materialen, limonade en iets lekkers. Leeftijd: 7-10 jaar. Aanmelden verplicht via receptie@huizermuseum.nl of 035-5250223, voor 1 april.