Van Straaten makelaardij is inmiddels ook een vertrouwde naam in Huizen.
Van Straaten makelaardij is inmiddels ook een vertrouwde naam in Huizen. Foto: Bob Awick

Verder als Van Straaten Makelaardij

HUIZEN Van Straaten ERA Makelaardij is geen onbekende in Huizen. Want al sinds 2005 is Wouter van Straaten actief als woningmakelaar in Huizen en omgeving. Maar toch prijkt pas sinds vorige week alleen zijn eigen naam op de gevel van zijn makelaardij aan de Meentweg 38.

In 2005 verhuisde Van Straaten met zijn vrouw naar Huizen om daar als zelfstandig makelaar te starten. "Ik was net gecertificeerd makelaar en taxateur en werkte in de omgeving van Nijmegen. Wij hadden altijd wel het idee om naar het Gooi te verhuizen", vertelt hij. Adviesgroep Van der Roest bood in die periode haar makelaarstak te koop aan en zo kwam Van Straaten uiteindelijk in Huizen terecht. "Ik kocht de portefeuille en heb jarenlang hun bekende en vertrouwde naam gebruikt, naast natuurlijk mijn eigen naam. Ik verrichtte mijn werkzaamheden vanuit het pand van Adviesgroep Van der Roest", aldus Van Straaten.

Toegankelijk

Twee jaar geleden zocht hij toch een andere plek om zijn makelaardij zichtbaarder te maken. Het werd het voormalige pand van Vishandel Van As, en later wijnwinkel, aan de Meentweg 38. "Dicht bij het dorp en meer aan een doorgaande route. Op die manier is het makkelijker om even binnen te stappen." De vertrouwde naam bleef nog even, maar na twee jaar op de nieuwe stek vond Van Straaten het tijd geworden voor alleen zijn eigen naam op de gevel. "Niet omdat we niet meer samenwerken met Adviesgroep Van der Roest, want de contacten zijn nog steeds prima, maar omdat het meer recht doet aan mijn bedrijf nu", zegt de makelaar.

Veeleisend

Hij is lid van makelaarsvereniging NVM en daarnaast aangesloten bij ERA. "Deze wereldwijde organisatie ondersteunt mij vooral op het gebied van marketing. Tevens zijn zij vooruitstrevend en vernieuwend. Erg belangrijk in deze hectische en veeleisende markt." Van Straaten ERA Makelaardij gebruikt daarnaast de bekende woningverkoopsite Funda en vele vormen van sociale media. Commercieel medewerkster Danielle van Deutekom zorgt ervoor dat de woning zo goed mogelijk gepresenteerd wordt; niet alleen op de website, maar ook op Facebook, Twitter en Instagram. "We geven vaak al na een intake een kleine preview op de sociale media, zonder naam en adres te geven. Zo trigger je potentiƫle kopers al een beetje."
Naast de bekende diensten als aankoop, verkoop en taxatie van een woning is volgens Van Straaten vooral de advisering en begeleiding een belangrijke service. "Bij het kopen of verkopen van een huis komt veel emotie kijken. Dat eerste gevoel is essentieel. Maar als makelaar moet ik er uiteindelijk voor zorgen dat de emoties van verkoper en koper bij elkaar komen, wellicht wat getemperd worden en dat er op een goede en zakelijke manier een overeenkomst tot stand komt. Zeker in deze tijden waarin je niet al te lang kunt rondkijken en wachten is het belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan."

'Het is belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan'

Van Straaten ERA Makelaardij is gevestigd op de Meentweg 38, 035-6312837 of www.vanstraatenmakelaardij.nl.