Kleurrijke kunst in Huis van de Buurt.
Kleurrijke kunst in Huis van de Buurt. Foto: Robert Harsevoort

Kleurrijke kunstexpositie

HUIZEN "Een kunstenaar moet leren los te laten en opnieuw te beginnen." Met die woorden en het verscheuren van een schilderij bij de opening van de kunstexpositie maakte kunstenaar Nathalie de Lange meteen duidelijk waar het om draait tijdens de tentoonstelling in Het Huis van de Buurt aan de Draaikom.

De expositie 'Kleurrijk en Steengoed' werd geopend door Nienke de Wit, directeur van het Huizer Museum. Voor haar was het wel even slikken om het mes in het schilderij te zetten. Daarna kon het publiek de kunstwerken bewonderen: schilderijen van De Lange en driedimensionaal werk (keramiek) van het echtpaar Jan en Wilma Bruinsma. De werken zijn nog tot september te bewonderen.

Tijd voor meedoen

De expositie wordt georganiseerd door Tijd voor Meedoen. De vereniging wil een podium zijn voor creatieve uitingen. Dat kan zijn op het gebied van kunst, maar ook op het gebied van klussen, tuinonderhoud, dansen en fotografie. Tijd voor Meedoen is vijf jaar geleden gestart en heeft inmiddels activiteiten zoals workshops, de geef-en-neemdienst en de buurtboekenkast. Het idee erachter is dat iedereen iets voor een ander kan betekenen. Deelnemers kunnen contact leggen met mensen uit de buurt, hun passie volgen en hun cv aanvullen.

Zaterdag 13 april wordt er voor het eerst een rommelmarkt georganiseerd in Het Huis van de Buurt. Voor 10 euro is het mogelijk een kraam te huren. De markt start om 10.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Het is altijd mogelijk om vrijblijvend binnen te lopen en een kop koffie te drinken in Het Huis van de Buurt aan de Draaikom 2. Meer informatie staat op www.tijdvoormeedoen.nl.