'We vinden het echt heel vervelend'

Vervolg van de voorpagina

Het ziet er niet naar uit dat in de jaren die volgen de Huizermaat (opnieuw) te veel aanmeldingen binnenkrijgt en leerlingen moet teleurstellen, denkt rector Tanja de Ruijter. "Volgend jaar is de uitstroom net zo groot als tot dusver onze instroom is geweest."

Binnen de Huizermaat zijn drie stromingen voor de brugklassen. De school streeft ernaar om alle stromingen - mavo, havo en vwo - gelijk te houden om zo op alle drie de niveaus goed onderwijs te kunnen bieden. Ieder jaar is er op de school plek voor zo'n 260 brugklasleerlingen. De afgelopen jaren is de school echter flink gegroeid. De instroom was groter dan de uitstroom, de capaciteit bleek te gering en niet alle leerlingen konden geplaatst worden. Het is dus niet zo dat leerlingen daardoor op straat kwamen te staan, benadrukt de rector. "We hebben twee goede scholengemeenschappen in Huizen en we zijn samen (met het Erfgooiers College, red.) verantwoordelijk voor goed onderwijs."

De Ruijter geeft echter wel aan dat het hoge aantal nieuwe leerlingen dit jaar de school heeft overvallen. "We vinden het echt heel vervelend; kinderen en hun ouders kiezen ook bewust voor onze school. En dan doet zo'n loting mij ook zeer."


Vrijwilliger AH'78 'beste'

HUIZEN Hij is een 'one man army' die al bijna twee decennia op volle toeren draait. Er is maar één versnelling: de hoogste. Hij is Feije van der Meulen, vrijwilliger bij AH'78.

Woensdagavond werd Van der Meulen, al 36 jaar als vrijwilliger actief binnen de 40 jaar oude voetbalclub, gekozen tot Huizer Vrijwilliger van het Jaar. De andere twee kanshebbers waren Jelmer Rebel van Korfbalvereniging Huizen en Richard van den Brakel van Atletiekvereniging AV Zuidwal.

Van der Meulen heeft bij AH zo'n beetje alles binnen de club gedaan, behalve vergaderen. "Hij is meer het type: 'niet lullen, maar vullen'. Toen de club 16 jaar geleden op sterven na dood was heeft Feije de boel hoogstpersoonlijk gered", aldus de club. "Inmiddels is de club hartstikke gezond en tot op de dag van vandaag zijn wij Feije enorm dankbaar."