Vaartochten voor mensen met kanker

Vervolg van de voorpagina

De stichting bedient met 25 vrijwilligers sinds maandag weer de brug bij de zeilschool. Het geld dat daarmee binnenkomt wordt gebruikt om vaartochten voor mensen met kanker en hun naasten te verzorgen: het hoofddoel van de stichting.

De brugwachters bestaan uit vrijwilligers van Vaarkracht die in de buurt wonen en andere betrokken buurtbewoners. Vorig jaar openden zij 750 keer de brug. Vaarkracht heeft nu voor de brugwachters een klein zeilbootje aangeschaft dat zij kunnen gebruiken op rustige momenten, maar ook om het gebied te verkennen. "Maar wellicht kunnen we die ook gaan verhuren, net als sloepen", aldus Vaarkracht-directeur Robert Rust.
Om de buurt levendiger te maken organiseert Vaarkracht activiteiten zoals op 9, 10 en 11 mei Optimist on Tour. Vaarkracht diende in 2016 al een verzoek in om de brug te mogen bedienen. In 2018 kreeg de stichting voor het eerst de kans om een seizoen lang de brug te bedienen.


Forward Gold Sales

Het strafrechtelijk onderzoek naar de beleggingsfraude begon na aangifte van de Autoriteit Financiƫle Markten en staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Verdachten bieden beleggingsproducten aan die ze Forward Gold Sales noemen. Daarbij wordt de toekomstige goudproductie van een goudmijn verkocht. Het goud wordt niet direct gekocht, maar dit systeem biedt de klant, tien maanden na aankoop, het recht op levering van fysiek goud. De klant krijgt bij aankoop een korting van 10 procent ten opzichte van de geldende goudprijs. Na levering zou het goud tegen de dan geldende goudprijs verkocht worden.