Huizen was niet bij machte het Amsterdam moeilijk te maken.
Huizen was niet bij machte het Amsterdam moeilijk te maken. Foto: Bob Awick

Hockeydames Huizen kunnen niet stunten tegen Amsterdam

Spelen de hockeydames van Huizen ook volgend seizoen met Kim Lammers als nieuwe trainer op het hoogste niveau? Nacompetitie dreigt.

HUIZEN Een stunt zat er voor Huizen geen moment in tegen het sterke Amsterdam. De hoofdstedelingen wonnen zondag met 0-4. De ploeg van coach Boaz Janssen, een paar dagen daarvoor nog te sterk voor het nationale team van Rusland, staat nu tiende in de hoofdklasse.

Hét nieuws van afgelopen weekend was echter dat oud-international en huidig assistent Kim Lammers volgend seizoen Janssen opvolgt als hoofdcoach. "Door haar hockeyachtergrond neemt Kim een topsportmentaliteit en veel hockeyervaring mee", meldt het bestuur.
Kim Lammers speelde in haar jeugd bij Huizen en maakte in 1999 de overstap naar Laren om daar hoofdklasse te kunnen spelen. In 2016 kwam ze terug op het oude nest als assistent-trainer van Janssen.
De huidige tiende plaats op de ranglijst betekent opnieuw het spelen van nacompetitie met als doel handhaving. Het gat met de veilige plek 9 lijkt te groot.