Afbeelding
Foto: Ineke Westdorp

Lezing over boerderij aan de Voorbaan

HUIZEN Ineke Westdorp geeft komende woensdag om 10.30 uur een lezing over het minibouwwerk dat zij van Voorbaan 76 construeerde. De lezing is voor iedereen vrij toegankelijk. Locatie is de huiskamer van de bibliotheek vestiging Huizen.

Het is een oude boerderij met dwarshuis. Ineke Westdorp heeft hier een maquette van gemaakt, die in de bibliotheek tentoongesteld wordt tot en met 2 mei. Westdorp wandelde regelmatig langs dit pand met unieke trapgevel en maakte een minibouwwerk van het voorhuis, met een zeer gedetailleerd interieur. Het aangrenzende, niet-gemodelleerde boerderijgedeelte is gelegen aan de Boerensteeg.

Het gehele pand werd in de loop der jaren opgedeeld in vier woningen, met de unieke baanderdeur (hooideur) nog intact. Westdorp heeft in totaal twee jaar aan de maquette en het verzamelen van de benodigde informatie gewerkt. Bij het minibouwwerk is een boekwerk in te zien over het gebouw, de bewoners, de eigenaren, de in de maquette geplaatste interieurdetails en van figuranten, afkomstig van oude ansichtkaarten. Daarnaast zijn diverse foto's, documenten en een filmpje te zien op een beeldscherm naast de maquette.