Huizer alweer onder invloed achter stuur

HUIZEN Een 22-jarige man uit Huizen is afgelopen week voor de derde keer gepakt voor het rijden onder invloed van drank en de tweede keer voor het rijden onder invloed van drugs. Dit keer zorgde de Huizer voor het nodige gevaar op de A10, blijkt uit een verslag van de Landelijke Eenheid Noordwest van de politie op Facebook.

In de nacht van zondag op maandag zagen agenten op de A10 ten westen van Amsterdam een Audi slingerend over de weg rijden. De bestuurder kreeg een volgteken, reed aanvankelijk achter de politie aan, maar besloot er op het laatste moment toch vandoor te gaan door vanaf de afrit weer de snelweg op te draaien.
Agenten reden met zwaailicht en sirene nog achter de man aan, maar raakten hem kwijt bij de Transformatorweg. "Omdat het kenteken bekend was en het voertuig met onverantwoord hoge snelheid reed hebben wij de achtervolging gestaakt", aldus de politie. "Van alle geconstateerde overtredingen is proces-verbaal op het kenteken opgemaakt."

Even later, rond 2.40 uur, werd het voertuig opnieuw gespot. Nu op de A10 bij Duivendrecht. Hij reed nu ruim 170 kilometer per uur waar 100 is toegestaan. Wetende dat hij er mogelijk weer tussenuit zou gaan, dwongen agenten het voertuig met het dienstvoertuig naar de afrit en blokkeerden hem. De Huizer is vervolgens aangehouden. Hij bleek (dus opnieuw) onder invloed van drank te zijn en zeer vermoedelijk ook onder invloed van drugs. Het NFI gaat onderzoeken hoeveel alcohol en drugs er in het bloed van de man zat. "De man gaf toe dat als wij hem niet klem gezet hadden, hij weer op de vlucht zou slaan", meent de politie

Boete van 294 euro

Zijn rijbewijs is ingevorderd. Het CBR is inmiddels op de hoogte. Het is zeer waarschijnlijk dat die een volledig onderzoek gaat doen naar de rijvaardigheid en rijgeschiktheid van de man. Dit onderzoek behelst onder meer het meermaals afstaan van bloed over een bepaalde periode om te kijken of er sprake is van verslaving en gesprekken met een psychiater. Zakt de man voor dit onderzoek of werkt hij niet mee, dan wordt zijn rijbewijs ongeldig verklaard. De man bleek ook nog een boete open te hebben staan van 294 euro. Hij heeft 28 dagen om dit bedrag te betalen. Zijn auto is buiten gebruik gesteld. Betaalt hij niet dan zal de auto overgedragen worden aan de Domeinen Roerende Zaken.