Vier winkels moeten terugkomen aan de Kerkstraat.
Vier winkels moeten terugkomen aan de Kerkstraat. Foto: Bob Awick

Ruimte voor vier winkels en enkele appartementen

Het leek alsof na de grote brand van vorig jaar de Kerkstraat voor lang een gat zou kennen, maar inmiddels liggen de nieuwbouwplannen klaar.

Vervolg voorpagina

De plannen voor her- en nieuwbouw van de verloren gegane panden aan de Kerkstraat 54, 56, 58 zijn door de welstandscommissie en burgemeester en wethouders al enthousiast ontvangen. Er is rekening gehouden met ruimte voor enkele appartementen en vier winkels.

De welstandscommissie was half januari al akkoord. "Het plan is zorgvuldig uitgewerkt met behoud van de originele gevels. Het plan voldoet aan redelijke eisen van welstand en past in de omgeving", aldus de commissie. Ook de buren hebben goedkeuring gegeven.
Verder voorziet het plan in voldoende parkeerplaatsen (vier) en het past binnen de wettelijke eisen en het Bouwbesluit. Wel geeft de welstand een advies mee: om de kleur van de buitenboel wit in plaats van groen te maken.
De panden vallen niet onder het beschermd dorpsgezicht en hebben geen monumentenstatus, dus er waren voorafgaand aan de bekendmaking van de huidige plannen veel vragen van politiek en omwonenden.
De brand die de panden aan de Kerkstraat verwoestte was vorig jaar augustus. Toen werden Friethuis 't Ouwe Dorp, Romy Fashion en Sonia Bloemen zwaar getroffen. Romy Fashion vond al snel aan de overkant een nieuwe stek. Sonia Bloemen zit nu aan het Oude Raadhuisplein en deze week werd bekend dat Friethuis 't Ouwe dorp terugkeert aan de Voorbaan.