Bieb zoekt studenten voor huiswerkhulp

HUIZEN De huiswerkbegeleiding in de bibliotheek is zo'n succes dat er sinds kort een wachtlijst is en daarom is de organisatie op zoek naar meer vrijwilligers. Die vrijwilligers geven elke vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur (bij)les aan scholieren uit groep 7 en 8 en de eerste twee klassen van de middelbare school.

Het project loop sinds begin dit schooljaar in de bibliotheek en is een initiatief van De Nieuwe Student. Initiatiefneemster is Asas Sahraoui, een Huizerse. Zij studeert en kwam met een medestudente op het idee om huiswerkbegeleiding te gaan geven.
Niet zomaar, maar aan kinderen waarvan de ouders geen particuliere begeleiding kunnen betalen. Voor een klein bedrag per maand (10 euro) kan een scholier elke vrijdagavond in de bibliotheek een uur rustig studeren en hulp krijgen bij het studeren. Het initiatief gaat uit van gelijke kansen voor iedereen.

De groep bestaat inmiddels uit vijftien scholieren. "Het gaat er echt serieus aan toe. Er wordt een uur hard gewerkt. En met elkaar leren stimuleert ook", vertelt Jacqueline Straathof, bibliotheekmanager. Elke deelnemer start met een 0-meting en elk kwartaal wordt gekeken of de leerling vooruit is gegaan. "En dat is eigenlijk bij iedereen zo. Dit werkt heel goed. Zeker ook omdat de vrijwilligers, studenten, het met enorm veel plezier en passie doen", zegt Straathof. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekhlb.nl/over-ons/vacatures/de-nieuwe-student-begeleiders.