Het massaal toegestroomde publiek zag geen al te beste wedstrijd.
Het massaal toegestroomde publiek zag geen al te beste wedstrijd. Foto: Bob Awick

Eigenlijk niemand bij Zuidvogels en Huizen is blij met een 1-1 gelijkspel

Beide ploegen moesten winnen om echt afstand te nemen van de degradatiestreep. Maar uiteindelijk eindigde de derby tussen Zuidvogels en Huizen in een 1-1 gelijkspel.

HUIZEN De verwachtingen waren dit keer hooggespannen, maar opnieuw kregen de bezoekers van de derby tussen Zuidvogels en Huizen - dit keer op de rode kant van de Wolfskamer - een matige wedstrijd voorgeschoteld. En opnieuw hielden beide teams slechts één punt over aan het duel.

En daarmee zijn beide teams nog altijd niet volledig uit de degradatiezorgen, al hebben ze alles nog in eigen hand en heeft met name Huizen een gaatje ten opzichte van de zo gevreesde streep.
Maar wat was het koud - vooral ook voor de toeschouwers - zaterdagmiddag. Met de hagel en witte sneeuw was de kraker allesbehalve een lekkere voorjaarswedstrijd. Daarin begon Huizen het sterkst en kreeg Olivier Blaauw al na enkele minuten dé kans om de bezoekers op voorsprong te zetten. Keeper Frank Mol voorkwam echter een treffer.

Wat volgde was een strijd op het middenveld. Zuidvogels had de bal, maar wist niet voor gevaar te zorgen. Huizen zorgde voor het meeste gevaar, maar Blauw wist opnieuw de sluitpost niet te verschalken. In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg de thuisploeg eindelijk dan toch mogelijkheden op een treffer, maar ook Huizen-keeper Brian Willemse hield zijn doel schoon.
Na rust was Zuidvogels aanvankelijk iets sterker, maar al snel nam Huizen het heft in handen. En werd een treffer van de zojuist ingevallen Hidde van der Veldt (mogelijk onterecht) nog afgekeurd vanwege buitenspel, twee minuten later was het alsnog raak. Quincy van Waveren schoot keihard de 0-1 binnen.
Trainer Fernandez Coto van Zuidvogels greep in en wisselde Emanuel Davies voor Richard Gooijer. Ook Stephan Campbell kwam het veld in om nog iets te forceren. Huizen kwam steeds meer onder druk te staan, hield lang stand, maar een kleine tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Wouter van den Berg haalde hard uit en doelman Willemse was kansloos: 1-1.
Vervolgens brak misschien wel de leukste fase van het duel aan. Beide teams namen geen genoegen met een 1-1 uitslag en gingen voor de winst. Met name Huizen was gevaarlijk, maar keeper Frank Mol zorgde er met een aantal geweldige saves voor dat de groen-gelen niet met de volle drie punten naar huis gingen. Na 93 minuten was de derby voorbij.

Met vier wedstrijden te gaan, bezet Huizen de achtste plaats in de eerste klasse met 30 punten; zes punten meer dan CSW dat onder de gevreesde degradatiestreep staat. Zuidvogels staat daar met 25 punten net boven en moet nog vol aan de bak om geen nacompetitie te hoeven spelen. Maar ook Huizen is nog niet klaar. Zaterdag speelt het tegen Breukelen, dat net als de groen-gelen op dertig punten staat. Bij winst is Huizen nagenoeg zeker veilig. Dat geldt niet voor Zuidvogels, dat zaterdag afreist naar de nummer 3 SV ARC.