Bonnie Okkema presenteert het Kunstcafé.
Bonnie Okkema presenteert het Kunstcafé. Foto: Kunstcafé

Muziek en jazzfoto's in Kunstcafé

HUIZEN Het maandelijkse Kunstcafé van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen biedt woensdag 24 april een programma met muziek, fotokunst en antieke kermiscultuur in De Boerderij aan de Hellingstraat. Gastpresentator Bonnie Okkema vertelt vanaf 20.00 uur meer over haar project over oorlogskinderen en introduceert de musici.

Bonnie Okkema is freelanceverslaggever en schrijver van het boek 'Trees krijgt een Canadees'. Ze deed onderzoek naar de dolle dwaze zomer van 1945 en de tijd daarna toen duizenden meisjes zwanger bleken te zijn van een geallieerde soldaat. Het merendeel van de naar schatting negenduizend bevrijdingskinderen is nog altijd op zoek naar hun Canadese, Amerikaanse, Engelse of Poolse roots. Met VanOschFilms maakte ze voor Omroep Max de bijbehorende documentaire 'Bevrijdingskinderen'. De gelijknamige expositie, die 'reist' langs bibliotheken en musea, is binnenkort te zien in Canada.

Miniconcert

Het miniconcert in het Kunstcafé komt voor rekening van de Zusjes Pondman. Zij spelen cello, viool en ukelele en zingen. Ze doen nummers van Bach tot aan de Beatles. Het Kunstcafé heeft ook aandacht voor de jazzfoto's van Frits van Swoll, die tot 1 juni nog te zien zijn in het Grafisch Atelier Hilversum (Noorderweg 96B). Van Swoll komt vertellen over zijn foto's die diverse platenhoezen hebben gesierd. Hij is een kunstzinnige fotograaf. Verder heeft hij diverse fotoboeken gemaakt.
Dave Bakker komt in het Kunstcafé vertellen over zijn bijzondere aankoop: een 70 jaar oude zweefmolen, ooit gebouwd in Frankrijk. Hij staat ermee op onder andere festivals. Bakker is een een liefhebber van nostalgische zweefmolens. Hij heeft de attractie gerestaureerd.