Overwegend zonnig en warm

Na een koud weekeinde werd het maandag zes graden warmer. Een typische aprilsprong. Een Scandinavisch hogedrukgebied zwaait vanaf donderdag de scepter. Een oostelijke stroming voert dan warme continentale lucht aan. Tijdens Pasen brokkelt het hogedrukgebied langzaam af, maar profiteren we er nog van. Uit het westen nadert dan een Atlantisch lagedrukgebied.

Vrijdag + het paasweekeinde

Vrijdag en zaterdag is het droog en zonnig. Er waait een matige oostenwind. In de nacht daalt de temperatuur naar 7 à 8 graden, overdag oplopend tot 20 à 21 graden. Zaterdag is met 22 à 23 graden de warmste dag in de paasreeks. Er staat een matige oostenwind. Ook zondag doet de zon goede zaken met kans op wat sluierwolken. Het wordt dan 20 à 21 graden. Maandag schijnt eerst de zon wederom. Later volgt mogelijk wat bewolking met een kleine buienkans.

Trend na het paasweekeinde

Het hogedrukgebied neemt in betekenis af. Mogelijk is het dinsdag nog vrij warm met kans op een bui. Vanaf woensdag krijgt het lagedrukgebied meer invloed op het weer. Er kunnen enkele buien vallen bij een westenwind. De maximumtemperatuur daalt tot circa 15 graden.

Weetje

Vorig jaar verliepen de paasdagen (1-2 april), meest somber en koud met niet meer dan 8 graden. Nog kouder was de zeer vroege witte Pasen van 2008 (23-24 maart). Ook Pasen 2013 was zeer koud met matige vorst in de nacht. In 2014 (20-21 april) waren de paasdagen warm met 21 graden. In 2011 was de zeer late Pasen (24-25 april) zelfs recordwarm met 26 graden.