Vragen en zorgen na geweld Huizen

huizen De mishandeling van een meisje in Huizen en de getuigenoproep van de politie die daarop volgde, zijn voor de lokale VVD reden om vragen te stellen aan burgemeester Sicko Heldoorn. "Het wakkert het gevoel aan dat in Huizen sprake is van toenemende onveiligheid", aldus raadslid Sjoerd van Klink.

Op vrijdagochtend 5 april werd een 16-jarig meisje door vier jongens op zwarte scooters - eerste op de Bijvangweg en even later op de Oostkade - mishandeld. De politie, die nu nog altijd op zoek is naar de vier, berichtte diezelfde dag nog op zoek te zijn naar vier lichtgetinte jongens die gebrekkig Nederlands spraken.

De VVD vraagt zich af hoe het toch kon dat het slachtoffer op klaarlichte dag kon worden mishandeld. Vraag is daarom of het voorval een incident is of is er misschien sprake van een 'verontrustende stijging van de geweldcijfers in Huizen?' Daarnaast wil Van Klink weten wat de burgemeester doet om het aantal geweldsincidenten terug te dringen.
Maar aan de andere kant zijn er ook vragen over de getuigenoproep waarin dus staat dat de verdachten lichtgetint zijn. Dat zou namelijk tot 'ongewenste maatschappelijke gevolgen' (mensen namen het recht in eigen hand) hebben geleid. Het gevolg was namelijk, aldus Van Klink, dat onschuldige jongeren die wel aan dat signalement voldeden, zijn klemgereden door automobilisten. "Dit hoort niet in Huizen", aldus de liberaal.