Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de nieuwe verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor een afspraak of kom binnenlopen.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:
Winkelmedewerker Kringloopcentrum Huizen
Voor het gezellige team van Kringloopcentrum Huizen wordt gezocht naar iemand die het leuk vindt om in een winkel te werken. Het gaat voornamelijk om kassawerkzaamheden, aanvullen van de schappen, mensen te woord staan. Het is op vrijwillige basis, wel met een vergoeding van 1.75 euro per uur. Lijkt het je leuk om hiermee te helpen? Neem dan contact op of kom binnenlopen.

Leer jij Rob fotograferen met de digitale camera?
Rob gaat in juli met pensioen en wil zich verder verdiepen in het fotograferen met zijn digitale camera. Kun jij hem op een rustige manier stap voor stap uitleggen wat de mogelijkheden zijn van zijn digitale camera? Rob woont in Hilversum en is een cliënt van Sherpa. Rob vindt duidelijkheid erg belangrijk en kan niet te lang praten over één onderwerp. Is deze match iets voor jou?

Hulp bij het spreekuur van Wegwijs Holleblok
Wijkcentrum Holleblok is onlangs gestart met Wegwijs Holleblok. Hier kunnen mensen terecht met juridische of administratieve vragen. Zij zijn op zoek naar enthousiaste en betrouwbare vrijwilligers. Je helpt bij het oplossen van administratieve en juridische vragen, bij het ordenen van de administratie, invullen van formulieren, regelen en controleren van bankzaken. Het spreekuur is elke woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Wil jij zorgen voor het onderhoud van naaimachines?
Alle naaimachines bij Stichting Nieuwe Jurk zijn gedoneerd. Er zitten veel verschillende merken bij. Ze werken niet allemaal even optimaal. Zij zoeken iemand die periodiek de naaimachines kan voorzien van een reparatie- of onderhoudsbeurt. Nieuwe Jurk is een naaicafé waar buurtgenoten bij elkaar komen voor een gezellige en nuttige middag. Vrouwen die nieuw zijn in de buurt en mogelijk de Nederlandse taal nog niet goed spreken, kunnen die taal dan oefenen met hun buren die er al langer wonen.