Freewear komt een paar meter verderop te zitten.
Freewear komt een paar meter verderop te zitten. Foto: Bob Awick

Freewear verhuist van Havenstraat naar hart van Oude Dorp

HUIZEN Modezaak Freewear Huizen krijgt vanaf 1 juli een nieuwe plek in het Oude Dorp. De kledingzaak voor dames, heren en kinderen verhuist van de Havenstraat naar de hoek van de Voorbaan 36, waar voorheen de kantoorboekhandel en later een meubel/antiekzaak zat.

Het is een droom die uitkomt voor eigenaresse Hilda Windhoud: een eigen pand in het hart van het Oude Dorp. Freewear is geen onbekende in Huizen, want sinds 1999 is de kledingzaak er gevestigd. Eerst in de Oostermeent en later aan de Havenstraat. "We huurden altijd een winkel, maar nu kwam er een mooie locatie te koop", vertelt Windhoud.
Freewear Huizen is één van de zeven vestigingen van het bedrijf dat zij runt samen met haar broer en schoonzus. "Ik heb vier kinderen en miste voor hen een leuke betaalbare kledingwinkel in Bunschoten-Spakenburg. Ik ben toen met mijn broer op markten begonnen met verkoop van kleding en later kregen wij de kans een winkel te starten in ons eigen dorp."
Inmiddels zijn er winkels bij gekomen in Huizen, Zeewolde, Nijkerk, Lunteren, Soest en De Bilt. Aan het concept is niet veel veranderd: betaalbare mode voor kinderen, maar ook voor dames en heren. Freewear biedt hippe merken zoals Only en Vero Moda voor de meiden en dames en Juna Rose voor dames met een maatje meer tot en met maat 54. Mannen kunnen er terecht voor sportieve kleding van Petrol en Jack & Jones. Voor de kinderen is er vanaf maat 86 tot en met 176 kleding van onder andere Name It en Tumble 'N Dry.
"Omdat we meerdere vestigingen hebben kunnen we de klanten veel service bieden. Hebben we iets niet op voorraad in de ene winkel, dan kunnen we het vaak uit een ander filiaal halen", vertelt Windhoud enthousiast. In elke winkel worden klanten hartelijk verwelkomd door een van de verkoopsters. Elke medewerker krijgt een opleiding van Freewear. "Daarnaast heeft iedereen die bij ons werkt sowieso een passie voor mode en we geven dan ook graag advies. Onze eerste prioriteit is klanten helpen."
Voor wie liever online shopt: Freewear heeft ook een webshop. Via www.freewear.nl kan de kleding online bekeken en gekocht worden. Toch hoopt Windhoud dat de klanten begin juli de nieuwe winkel aan de Voorbaan van binnen komen bekijken. Zeker omdat het aanbod dan op één verdieping te vinden is, in plaats van deels in de kelder zoals nu aan de Havenstraat. "Voorlopig zijn wij daar nog open tot eind juni. Wij gaan de komende weken druk verbouwen in het pand aan de Voorbaan en openen daar rond 1 juli."
Freewear is open maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.