Fase 2 voor brandgevaar

HUIZEN De brandweer heeft vorige week fase 2 voor brandgevaar uitgeroepen. Dit omdat er een kans is op snellere uitbreiding van brand in de natuur.

"Door aanhoudende droogte in de natuur is er op dit moment in de regio Gooi en Vechtstreek een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. De brandweer is daarom extra alert en roept natuurbeheerders, terreineigenaren en inwoners op een brand snel te melden via 112", meldt brandweer Gooi en Vechtstreek op haar website.

"Gezien de waarden van de meetstations, de droogte en de verwachte hogere temperaturen voor de komende dagen is besloten over te gaan naar fase 2 'extra alert'. Een natuurbrand kan zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden. Dan rukt de brandweer met extra materieel en mankracht uit. Men kan natuurlijk nog steeds gerust de natuur in trekken. Maar wees extra alert, meld een brand direct via 112."
Tijdens fase 2 'extra alert' geldt in veel gevallen de ontheffing op stookverboden niet meer. De vergunninghouder dient de vergunning hierop na te zien.