Hockeydames tegen Polen

HUIZEN De Huizer hockeydames spelen donderdagavond 25 april om 19.30 uur een oefenwedstrijd tegen het nationale team van Polen. Eerder speelden Huizen al tegen Rusland en wist deze wedstrijd te winnen.

"De Poolse hockeysters staan op de twintigste plaats in de FIH-ranking en bekleden de negende plek in de Europese ranking", aldus de club. "Op onze vraag waarom Polen een wedstrijd tegen hoofdklasser Huizen Dames 1 speelt, gaf de manager van het Poolse damesteam het volgende antwoord: omdat Nederland de hoofdstad is van het moderne hockey."

Bezoekers die de wedstrijd willen zien, zijn van harte welkom op het hockeycomplex aan de Bestevaer.


Requiem van Mozart

HUIZEN COV Excelsior bestaat 100 jaar en geeft een concert aan de inwoners van de gemeente Huizen. De uitvoering vindt plaats op zaterdag 4 mei om 21.00 uur in de Kruiskerk aan de Jac. van Wassenaarstraat 1.

Het Requiem is het meest geliefde en gewaardeerde werk van Mozart. Het is het laatste dat Mozart heeft gecomponeerd en is voltooid door zijn vriend en collega F.X. Süßmayr. Het wordt uitgevoerd door 4 solisten, een orkest en COV Excelsior. De algehele leiding is in handen van dirigent Toon de Graaf. Info: www.covexcelsior.nl.

Bij de uitgang kunnen bezoekers een vrijwillige bijdrage geven.