Meer dan 4.000 euro voor ZOA

HUIZEN Vrijwilligers hebben in Huizen 4.182,43 euro opgehaald voor ZOA. De opbrengst wordt gebruikt om slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld te ondersteunen. ZOA verleent noodhulp op plekken waar de nood het hoogst is, maar werkt ook aan wederopbouw.

Wereldwijd zijn ruim 68 miljoen mensen op de vlucht. ZOA helpt hen met de opbrengst van de collecteweek door hen ter plekke of in een buurland op te vangen en noodhulp te bieden. Denk hierbij aan voedsel, schoon drinkwater en (tijdelijk) onderdak. Daarnaast worden ze geholpen om ook na een ramp hun leven weer op te bouwen.

ZOA bedankt alle collectanten en iedereen die heeft gegeven. Wie de collectant gemist heeft kan ook doneren door 'ZOA' te sms'en naar 4333 voor eenmalig € 1,50 of via www.zoa.nl/doneer geld te geven.


Extra geld voor Vrienden van het Gooi

HUIZEN De Vrienden van het Gooi zijn sinds enige tijd de gelukkige ontvanger van twee substantiële legaten.

In de afgelopen jaarvergadering is besloten om uit deze legaten twee aparte fondsen te vormen: het Sluytersfonds en het Binnendijkfonds. Aan dit laatste fonds is de opdracht meegegeven de gelden specifiek te besteden aan milieueducatie voor jongeren. Totaal zal uit beide fondsen jaarlijks ongeveer 30.000 euro kunnen worden besteed.