Afbeelding
Foto: Bob Awick

Drie koninklijke onderscheidingen

HUIZEN Burgemeester Sicko Heldoorn heeft afgelopen vrijdag drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Zij gingen naar Magda Griffioen-De Haan, Bert Hansman en Gerard van Gelswijck. De drie inwoners van Huizen werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun inzet voor de maatschappij.

Hoewel het vaste prik is dat er op de dag voor Koningsdag overal in het land lintjes worden opgespeld, hadden de drie tot op het laatst niets in de gaten. Ze waren met diverse smoezen naar het gemeentehuis gelokt. Bij twee van hen waren slim de kleinkinderen ingezet. Burgemeester Sicko Heldoorn deelde de complotten met veel plezier met de aanwezigen.

Magda Griffioen

Zo vertelde hij dat Magda Griffioen was verteld dat ze met de kinderen en kleinkinderen naar het Kindercafé zou gaan en dat ze zich daarvoor wel netjes aan moest kleden. Ze kreeg de onderscheiding omdat zij van 1988 tot heden hulpkoster van de wijkgemeente Goede Herderkerk is. Daarnaast is zij van 1995 tot heden hoofdleidster van onder andere de telefooncirkel regio Gooi en Vechtstreek van het Rode Kruis. Ze was beduusd en van slag, maar wel blij met de onderscheiding: "Vooral omdat er zo veel mensen voor mij naar het gemeentehuis zijn gekomen."

5