Belangstelling voor het werk van Teeuwissen, begin jaren 80 van de vorige eeuw.
Belangstelling voor het werk van Teeuwissen, begin jaren 80 van de vorige eeuw. Foto: Teeuwissen Rioolreiniging

Open dag 50-jarig bestaan Teeuwissen Rioolreiniging

HUIZEN Teeuwissen Rioolreiniging Huizen BV aan de Bestevaer 50 viert donderdag 16 mei zijn 50-jarig bestaan met een open dag van 13.00 tot 19.00 uur. Hier kunnen de bezoekers een kijkje nemen in de wereld van de riolering. Zo zijn er demonstraties, is er aan de inwendige mens gedacht en is er speciale aandacht voor de kinderen.

In de wereld van rioleringen gebeuren er dingen waar mensen geen weet van hebben. Voor Teeuwissen Rioolreiniging heeft deze wereld geen geheimen, omdat het onderhoud daaraan hun dagelijks werk is.

Familieonderneming

Het bedrijf werd in 1968 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot een groot familiebedrijf met vestigingen in Huizen en Barneveld. Nog altijd is het bedrijf een echte familieonderneming met Kees Teeuwissen fier aan het roer als algemeen directeur. Samen met zijn kinderen Gea, financieel directeur, Joost, technisch directeur, Wim, commercieel directeur, en de 190 medewerkers is het bedrijf klaar voor de toekomst.
Teeuwissen is gespecialiseerd in het uitvoeren van de meest uiteenlopende werkzaamheden die te maken hebben met het reinigen, inspecteren en onderhouden van riolen en alles wat daarmee in verbinding staat, zoals olieafscheiders, vetafscheiders, pompgemalen, straatkolken et cetera. Daarnaast is Teeuwissen actief op het gebied van aanleg en onderhoud aan riolering, grond- en straatwerk en een rioolontstoppingsdienst.

Milieu

Teeuwissen heeft in Huizen verwerkingsinstallaties voor olie-, water- en slibmengsels, riool-, kolken- en gemalenslib, veegvuil en vethoudend afvalwater zoals uit een putvet. Deze producten worden geschikt gemaakt voor hergebruik of nuttige toepassing. Dat is goed voor het milieu, waar het bedrijf ook oog voor heeft. Het bedrijf kijkt daarbij zeker naar de toekomst en biedt mogelijkheden op het gebied van infiltratie aan, zodat regenwater direct de bodem in gaat en er een duurzame oplossing is in plaats dat het via het riool naar de waterzuivering gaat.
Het bedrijf is daarnaast genomineerd in de categorie 'Grootbedrijf' van de verkiezing 'Beste Onderneming van Noord-Holland'. De prijs wordt een dag voor de open dag uitgereikt. "Het zou een fantastische bekroning zijn van ons jubileum als we zouden winnen." Mensen kunnen hiervoor tot maandag 13 mei hun stem uitbrengen via ovnh.nl/publieksprijs.

Genomineerd in categorie 'Grootbedrijf' Beste Onderneming NH

Kijk voor meer informatie op teeuwissen.com.