Thea en Bert Smeink bij hun feestelijk versierde huis.
Thea en Bert Smeink bij hun feestelijk versierde huis. Foto: Bob Awick

Thea en Bert Smeink 50 jaar getrouwd

HUIZEN Thea van Rhijn (68) en Bert Smeink (71) waren woensdag 50 jaar getrouwd. Wethouder Bert Rebel kwam ze namens de gemeente feliciteren met hun gouden huwelijk.

"We werkten allebei bij de Vivo, een groothandel in Bussum. Ik werkte op kantoor en Bert was chauffeur. Het was wel liefde op het eerste gezicht. Als eerste date gingen we naar de bioscoop in Hilversum. Op de brommer toen nog", vertelt Thea.

Jong werken

Ze vertelt dat je vroeger al jong ging werken en na verkering en een jaar verloving trouwde het stel in Bussum, waar Bert vandaan kwam. Zelf kwam Thea uit Naarden. "Dat was gebruikelijk in die tijd. Niemand keek ervan op dat je zo jong ging trouwen."

Huizen

Omdat hun enige dochter in Huizen woonde en ze regelmatig op hun kleindochter pasten, vonden ze het praktischer om naar Huizen te verhuizen. "Ze moest haar altijd naar ons brengen en ik zag dat er in Huizen hele leuke huisjes waren." Later kwam er ook nog een tweede kleindochter bij waar ze regelmatig op pasten.

Bevalt prima

"We wonen hier nu al 21 jaar en het bevalt ons prima", zegt Thea. Haar kleindochters zijn inmiddels groot en gaan hun eigen weg. De ene werkt als kapster en de andere studeert.
Haar dochter ziet ze nog wel elke dag. "Ik pas op haar hondje."
Het gouden huwelijksfeest werd door het paar thuis gevierd. "We hebben niet zo'n grote familie, dus dat kan wel. Wel hebben we extra ruimte vrijgemaakt in de kamer. Na het bezoek van de wethouder hebben we namelijk de buren uitgenodigd, waar we een goed contact mee hebben. Mijn man is zelfs mantelzorger van een van hen. Mijn dochter en kleindochters komen 's avonds. Die zijn overdag allemaal druk bezig, maar dat is geen probleem."