Liefhebbers van motoren kunnen hun hart ophalen op de Harleydag Huizen.
Liefhebbers van motoren kunnen hun hart ophalen op de Harleydag Huizen. Foto: JACOB HAHURY

Harleydag Huizen: gezellige dag voor motorliefhebbers en het hele gezin

HUIZEN Robbert Kuypers is blij dat het hem gelukt is om de eerste Harleydag Huizen aanstaande zaterdag 11 mei op het evenemententerrein aan de IJsselmeerstraat van de grond te krijgen. Zelf is hij ook motorrijder en hij vindt het van belang dat het imago van motorrijders eens anders wordt neergezet. De Harleydag moet van 11.00 tot 17.00 uur een gezellige dag worden voor motorliefhebbers en het hele gezin.

Hij heeft zelf gemerkt dat dit imago bij de officiële instanties ook weleens anders is. "Ik leg dan uit dat de meeste motorrijders gewone mensen zijn die niets kwaads in de zin hebben. Het kan er natuurlijk wel indrukwekkend uitzien als een groep motorrijders langskomt in hun motorkleding. Dat is wat anders dan een voetbalteam in voetbalkleding."

Statement

Op de website harleydaghuizen.nl maakt hij ook een statement over dit imago: 'De Harleydag Huizen is óns moment om als motorrijders de heersende negativiteit omtrent motorrijders te doorbreken en ongeacht achtergrond, geloof, kleur en clubkenmerken, gezamenlijk als broeders en zusters een motorevenement te bezoeken. Tijdens de Harleydag Huizen kunnen we laten zien dat we met respect en waardigheid met elkaar omgaan. Iedereen met deze doelstelling mag het evenement bezoeken en wij als organisatie zullen niemand deze mogelijkheid ontnemen.'
Trots vertelt hij dat de Harleydag Huizen er een is van de twee in Nederland en hij is heel blij dat de gemeente het ook als iets positiefs ziet en een vergunning heeft verleend voor het evenement. "Zo'n evenement wordt echt gewaardeerd door motorrijders. Ik heb nu al van diverse groepen uit heel Nederland te horen gekregen dat zij op de motor hierheen komen." Degenen die op een Harley komen, mogen parkeren op het terrein. Daarbij krijgen zij 'parkeerhulp', zodat zo veel mogelijk motoren een plekje krijgen. Overige motoren kunnen parkeren op het naastgelegen parkeerterrein.

Gezelligheid

Voor wie wat minder van motoren houdt maar wel van gezelligheid, is er van alles leuks te beleven op het terrein. Zo zijn er diverse kramen met koopwaar en ook de innerlijke mens komt aan zijn trekken met een bar en diverse foodtrucks. Daarnaast zijn er diverse bands die optreden en komt het Metallikoor rock- en metalnummers zingen. "We willen echt dat hele gezinnen zich hier kunnen vermaken, dus voor de kinderen is er ook van alles te beleven. Zo zijn er onder andere voetbaldarts, een stormbaan van 17,5 meter en een sprookjesspringkussen."
Ook is er een veiling waarvan de opbrengst naar KiKa gaat.
Robbert heeft hard gewerkt om er een succes van te maken, maar één ding heeft hij niet in de hand en dat is het weer. "Dat is waar", zegt hij. "Daar kan ik niets aan doen." Hij hoopt dat het zaterdag in ieder geval droog is, zodat het evenement niet in het water zal vallen. "Heel veel mensen hebben op Facebook al laten weten dat zij komen. Ik verwacht toch wel 3.500 tot 4.000 mensen. Als die komen, dan is het wat mij betreft een succes."

'Van belang dat imago van motorrijders eens anders wordt neergezet'

Kijk voor meer informatie op harleydaghuizen.nl of op Facebook via Harleydag Huizen.